3 © Sierakowski©Isopix

Wat herinnert u zich nog van 2018? Vul de ontbrekende woorden aan in het maandoverzicht van 02/18

1

Minister van Volksgezondheid (…) wil met een campagne het gebruik van slaap- en kalmeermiddelen inperken. In ons land worden ruim 1,25 miljoen doses per dag verkocht.

2

Wie veilig wil rijden op de autosnelweg, moet minstens twee seconden afstand houden van zijn voorligger. Een campagne promoot daarom dat we het deuntje (…) zingen.

3

Na 18 jaar stopt SP.A-politica (…) met de actieve politiek in Gent. Ze zal geen kandidaat meer zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen en wil zich concentreren op haar werk als parlementslid.

4

In (…) bevestigt het Hooggerechtshof de doodstraf van wetenschapper Ahmadreza Djalali. Hij is gastdocent aan de VUB en wordt in zijn thuisland beschuldigd van spionage.

5

In Brussel start het proces tegen Salah Abdeslam en Sofien Ayari, over de schietpartij in maart 2016 in Vorst. Ze waren betrokken bij de aanslagen in (…) op 13 november 2015.

6

Op Cape Canaveral in Florida wordt de Falcon Heavy gelanceerd, een raket van SpaceX, het bedrijf van (…). Niet toevallig was er een Tesla Roadster aan boord.

7

Televisiemaker (…) stopt als zaakvoerder bij het productiehuis Koeken Troef!. Hij werd in november 2017 beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

8

Tijdens renovatiewerken in de Antwerpse Boerentoren, waar de bank (…) gevestigd is, worden op verschillende plaatsen asbestresten gevonden.

9

Een op de vijf Belgische bedienden rijdt met een (…), zo blijkt uit de Mobiliteitsbarometer van hr-dienstverlener Acerta. Dat is een stijging van 10 procent tegenover vorig jaar.

10

In (…) wordt Mary Lou McDonald de nieuwe leider van de nationalistische partij Sinn Féin. Ze volgt Gerry Adams op, die bijna 35 jaar partijleider was.

11

In (…) stort een vliegtuig van de maatschappij Saratov Airlines neer. Er zijn 71 mensen aan boord, niemand overleeft de crash.

12

Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) wil dat Belgische kinderen vanaf (…) jaar een profielpagina op sociale media mogen openen.

13

In Denemarken sterft prins Hendrik (83), de man van koningin Margrethe II. Hij was haar steun en toeverlaat, maar voelde zich gekwetst omdat hij nooit de titel van (…) kreeg.

14

In Nederland overlijdt politicus Ruud Lubbers (78). De christendemocraat was de langstzittende (…) van Nederland. Tussen 1982 en 1994 leidde hij drie regeringen.

15

Het parlement van (…) verkiest Cyril Ramaphosa tot nieuwe president. Een dag eerder had zijn voorganger Jacob Zuma ontslag genomen, onder zware druk.

16

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg oordeelt dat (…) de Belgische privacywet schendt. Het bedrijf moet alle onwettig verkregen persoons-gegevens vernietigen.

17

De Open VLD wil het makkelijker maken om je te registeren als orgaandonor. Voorlopig moet je nog een formulier aan het gemeenteloket invullen, binnenkort zou dat ook (…) kunnen.

18

Op de (…), de Britse film- en televisieprijzen, gaat Three Billboards Outside Ebbing, Missouri van regisseur Martin McDonagh met de meeste prijzen lopen.

19

In Tongeren start het proces tegen Renaud Hardy. Hij filmde zijn gruwelijke moord op Berlinda Doms en belaagde ook (…) Veerle Eyckermans, bekend van Postbus X.

20

Het biermerk (…) van brouwer AB InBev wordt gedurende vijf maanden omgedoopt tot Belgium, ter gelegenheid van het WK voetbal in Rusland.

21

In (…) wordt het Stroomplan voorgesteld, dat drugsproblemen moet aanpakken. Er komt een taskforce van lokale en federale politie, parket, sociale inspectie en douane.

22

Nieuwswebsite Apache hoeft van de Antwerpse rechtbank geen schadevergoeding te betalen aan projectontwikkelaar Land Invest en Joeri Dillen, voormalig kabinetschef van (…).

23

De Britse regisseur Lewis Gilbert (97) sterft. Hij is vooral bekend van zijn drie films met hoofdpersonage (…): You Only Live Twice, Moonraker en The Spy Who Loved Me.

24

In Brussel-stad zal de SP.A bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober een lijst vormen zonder de (…). Bij de vorige verkiezingen vormden beide partijen nog samen een lijst.

25

De burgemeester van Etterbeek beslist dat (…) die niet naar de winteropvang willen, administratief aangehouden worden. Hij wil hen zo beschermen tegen de koude.

26

De (…) televisiepresentatrice Mies Bouwman (88) overlijdt. Het grote publiek leerde haar kennen in 1962, dankzij de marathonuitzen-ding Open het dorp voor het goede doel.

27

In Antwerpen worden de Ultima’s uitgereikt, de jaarlijkse cultuurprijzen van de (…) Gemeenschap. Actrice Viviane De Muynck wint er een voor Algemene Culturele Verdienste.

28

Personeelswissel in het Witte Huis: communicatiechef Hope Hicks zegt na zes maanden dat ze het voor bekeken houdt. Bill Shine, gewezen producer bij nieuwszender (…), volgt haar op.

Oplossingen1 Maggie De Block (Open VLD) 2Last Night a DJ Saved My Life 3 Freya Van den Bossche 4 Iran 5 Parijs 6 Elon Musk 7 Bart De Pauw 8 KBC 9 bedrijfswagen 10 Ierland 11 Rusland 12 dertien 13 koning 14 premier 15 Zuid-Afrika 16 Facebook 17 online 18 Bafta’s 19 actrice 20 Jupiler 21 Antwerpen 22 Bart De Wever (N-VA) 23 James Bond 24 PS 25 daklozen 26 Nederlandse 27 Vlaamse 28 Fox News

7
7© BELGA
14
14© Hollandse Hoogte / Evert Jan Dan
16
16
18
18
20
20
27
27
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content