Geachte heer Van Peel,

U hebt groot gelijk dat u dat wetsvoorstel-Willems-Landuyt tegen de discriminatie van de homo’s hebt afgeschoten. ’t Is toch waar, waarom moeten jeanetten een voorkeursbehandeling krijgen ? Een mens zou op de duur gaan denken dat hij niet normaal is als hij deftig getrouwd is en bij zijn vrouw blijft en niét aan groepsseks doet en zijn kinderen opvoedt en elke dag gaat werken en op zaterdag naar de Delhaize en op zondag naar de mis gaat. ’t Is natuurlijk een feit dat die homo’s en andere verkeerden ongelukkige mensen zijn maar dat wil nog niet zeggen dat dat aangemoedigd moet worden. Ze zouden moeten beseffen dat het voor hun eigen goed is ! En natuurlijk ook voor het goed van de partij, want als wij de C in onze naam niet in ere houden, zal niemand dat voor ons doen.

U hebt dus eveneens groot gelijk dat u nu een inventaris gaat opstellen van àlle discriminaties waar normale mensen in onze wereld nog onder lijden, want dat zijn er geen klein beetje. Ik zou zelfs zeggen : vooràl normale mensen zoals u en ik.

Toen wij de laatste keer verhuisden, zijn ons twee appartementen geweigerd, omdat de huisbazen bang waren dat onze Kevin , Cindy en Wendy , de drie kinderen die mijn vrouw mij heeft geschonken, met hun Power Rangers teveel lawaai zouden maken in de gangen. Ze hebben nu skeelers , voor de lichaamsbeweging, want altijd binnen zitten is ook niet goed. Mens sana in corpore sano ! Maar denkt u dat ze daarmee op straat mogen ? Neen ! Eén keer ook stuurde een verhuurder ons wandelen omwille van Samson , onze Yorkshire terrier , hoewel huisdieren toch ons contact met de natuur in stand houden. Zo’n beestje maakt nochtans maar kleine hoopjes , veel kwaad kan dat toch niet ? De mensen moeten maar opletten als ze op straat lopen en als ze dat niet kunnen, moeten ze maar binnen blijven. En met onze spruiten en onze hond kunnen wij voor onze gezonde familieontspanning aan onze eigen Vlaamse kust al helemaal niet meer terecht. Wij moeten van de zomer dus maar weer naar Cadzand. Is dat niet godgeklaagd ?

Dat is nog maar het begin. Voor mijn deur mag ik niet normaal parkeren want daar hebben ze een fietspad gelegd. ’s Avonds, wanneer de snelwegen er verlaten bijliggen, durf ik al een keer een beetje gas geven om na mijn dagtaak snel bij het gezin te kunnen zijn. Wat raadt ge ? Duizenden franken boete ! De nieuwe brievenbus in de vorm van een Tirools huisje dat staat heel decoratief heb ik moeten afbreken omdat ik daar geen bouwvergunning voor had ! Gelukkig zijn ze er nog niet achter gekomen dat ik achteraan in mijn tuin een zwembad met openschuivend dak heb gebouwd, het zou gegarandeerd ook prijs zijn.

Zo, meneer de voorzitter, wordt het normale gezin van ’s morgens tot ’s avonds gekoejoneerd door discriminaties allerlei. In wat voor wereld leven wij ? En dan zwijg ik nog van de files, de belastingen of de onveiligheid. Ik durf erop te vertrouwen dat met u eindelijk de nouveau CVP nouveau is gearriveerd en dat u een eind zal stellen aan al het wraakroepende onrecht waarin ik en de mijnen het slachtoffer zijn.

Uw dienstwillige.

Bijdragen : Guido Despiegelaere, Marc Reynebeau

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content