Niet meer boven de wolken

© Getty Images

Er hangt een dikke mist in de Chinese havenstad Tianjin, maar daar hebben de bewoners van de hoogste verdiepingen van deze wolkenkrabbers niet zo veel last van.

Tianjin is een van de grootste steden van China. De voorbije jaren werden er bijzonder veel torenflats neergepoot, net zoals in de rest van China. Die blijken niet allemaal even veilig. In de stad Shenzhen begon in mei de SEG-Plaza te beven, wat massale paniek veroorzaakte. Naar aanleiding van het incident wil de Chinese overheid de regels voor hoogbouw aanscherpen. In steden met minder dan drie miljoen inwoners wordt hoogbouw zelfs zo goed als verboden. Alleen met speciale toestemming mogen projectontwikkelaars nog tot 150 meter bouwen.

Ook in grote steden zoals Tianjin gelden er voortaan strenge regels: 250 meter zal binnenkort het maximum worden, terwijl het nu nog 500 meter is. Zo wil de overheid projecten die ‘vooral de ijdelheid van de architecten moeten bevredigen’ aan banden leggen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content