Homer Simpson is door het Britse lifestylemagazine Men’s Health uitgeroepen tot filosoof van het decennium. De jury herkent in de Amerikaanse tekenfilmvedette een rolmodel voor de moderne man die de uitdaging van het vaderschap wil aangaan. Kortom: lui, lelijk, dom, onhandig, vet, vadsig en onbeleefd zijn opnieuw helemaal in.

Gewezen wielerbondscoach José De Cauwer is vrijgesproken van handel in en bezit van amfetamines. De correctionele rechtbank acht het vermeende optreden van De Cauwer als tussenpersoon in een dopingdealtje uit 1995 niet bewezen. Het gerecht haalt opgelucht adem: na vier jaar onderzoek heeft het eindelijk nog eens tijd voor fiscale fraude en roofmoorden.

De Limburgse latinozangeres Belle Perez wordt hot in Holland: vanaf begin volgend jaar presenteert ze samen met Jan Smit de TROS-televisieshow Muziekfeest op het Plein, eind november treedt ze op in de Amsterdamse Heineken Music Hall, waar (kwestie van referenties) ook Simple Minds, The White Stripes en A-Ha eerstdaags neerstrijken. De TROS onthult het geheim van haar succes: ‘Ze spreekt een breed publiek aan.’

Elvis Presley is voor het vijfde opeenvolgende jaar gekroond tot bestverdienende dode van het universum. Hoewel de King of Rock-‘n-Roll de voorbije 28 jaar hoegenaamd niéts meer heeft uitgestoken, strijkt hij nog altijd een jaarsalaris van 45 miljoen dollar op dankzij de verkoop van cd’s en vergunningen. Presley deelt het podium met Peanuts-bedenker Charles Schulz (35 miljoen) en John Lennon (22 miljoen).

Saddam Hoessein heeft Mexico City uitgekozen als proeflocatie voor zijn nieuwe imagocampagne: de gewezen Iraakse dictator spreekt van op grote reclameaffiches de inwoners van de Zuid-Amerikaanse miljoenenstad toe met de wijze woorden ‘Dubbel parkeren kan chaos veroorzaken’. Als hij erin slaagt om aan de doodstraf te ontsnappen, krijgt Irak straks zijn eigen Flor Koninckx!

Marc Munten, de politie-inspecteur die in 2001 nationale bekendheid verwierf door te worden doodgeschoten door gangster Mohammed Hammani, wordt een heel klein beetje vereeuwigd in Rotselaar. Het plein vlakbij de plek waar de agent vier jaar geleden tijdens een achtervolging de dood vond, draagt weldra de naam Marc Muntenplein. Roem: het zal je maar overkomen.

Wat is het grote nieuws? Dat coach Marc De Hous sprookjesprinses Kim Clijsters inruilt voor enfant terrible Xavier Malisse of dat Malisse op zijn 25e al aan zijn tiende trainer toe is? We mogen hopen dat dit wordt vervolgd…

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content