Michelle Wie? Michelle Wie! Net zestien, net begonnen aan haar profcarrière als golfster en nu al de op twee na bestbetaalde sportvrouw ter wereld. De piepjonge Tijgerin Woods heeft vorige week sponsorcontracten met Sony en Nike getekend voor een waarde van elk vijf miljoen dollar. Alleen Maria Sharapova en Serena Williams doen beter. De grote troef van Wie: haar Koreaanse roots en haar kennis van het Japans maken het makkelijk om Azië te veroveren.

De Amerikaan Roy Glauber heeft een halve Nobelprijsprijs voor fysica gewonnen voor zijn bijdrage aan de kwantumtheorie van optische coherentie. De andere helft gaat naar zijn landgenoot John Hall en de Duitser Theodor Hänsch, die zich nuttig hebben gemaakt in de ontwikkeling van lasergebaseerde precisiespectroscopie. Voor de niet-kwantumoptici onder u: ze hebben alledrie iets gedaan met licht.

Jim Gray, de beruchte commandoleider van de Noord-Ierse UDA-militie, is in Belfast gedood bij een vuurgevecht. De even wreedaardige als flamboyante paramilitair, een kruising tussen Hannibal Lecter en Doris Day, zou door zijn eigen achterban zijn omgebracht. UDA wordt verantwoordelijk geacht voor 400 moorden. In tegenstelling tot het katholieke IRA, heeft de protestantse groepering geen banden met de politiek.

Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne (VLD) treedt op als drummer in de nieuwe videoclip van de Vlaamse groep TV Tampa. Hij heeft lang gedroomd van een stek bij metallegende Black Sabbath, maar kan niet genoeg tijd vrijmaken om te oefenen. Die verduivelde bloody administratie ook…

Eerste schepen van Gent Sas van Rouveroij (VLD) voelt zich onrecht aangedaan door Knack, en deze keer kúnnen we niet ontkennen: op de openingsfoto van het dossier Gent in ons nummer van vorige week wordt hij abusievelijk Daniël Termont genoemd. De diepbeschaamde redactie biedt hem bij dezen nogmaals haar excuses aan.

Luitenant-kolonel Jean Pirson, diensthoofd van het Brandwondencentrum in het militair ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek, is door de Orde van Geneesheren vrijgesproken van deontologische fouten. De chirurgen uit zijn team, de medische raad van het ziekenhuis en minister van Defensie André Flahaut (PS) hebben hun best gedaan om hem weg te krijgen, maar Pirson is onklopbaar in Stratego.

Ludo Dierckxsens, de meest strijdlustige en sympathieke der Belgische wielrenners, neemt komende zondag (16 oktober) afscheid als prof. Die historische gebeurtenis voltrekt zich in Tessenderlo, waar de ontembare aanvaller uit Geel ooit zijn eerste koers won. Tom Boonen, Tom Steels en Belgisch kampioen Serge Baguet komen de 42-jarige Dierckxsens uitwuiven.

Profcarrière als golfster.

Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content