De nabestaanden van Toetanchamon hebben liefst 3000 jaar moeten wachten op het sluitende bewijs dat hun beroemde bloedverwant vermoord is. Meteen is ook het bewijs geleverd dat het gerecht elders nog trager werkt dan bij ons. De FBI heeft de doodsoorzaak van de Egyptische farao vastgesteld op basis van geavanceerde scans en criminele gedragspatronen. Wegens verjaring van de feiten krijgt de dader, oud-premier Ay, geen nieuw proces.

De verkiezing van Phoenix-spelverdeler Steve Nash tot beste basketbalspeler van het jaar in de Amerikaanse NBA is uitzonderlijk in drievoud: de 31-jarige Canadees is met zijn 1m91 de op twee na kleinste winnaar ooit, de tweede niet-Amerikaan ooit én de eerste blanke in meer dan twintig jaar die de trofee binnenhaalt. Zelf had hij op favoriet Shaquille O’Neal gestemd.

De Vlaamse cineast en beeldend kunstenaar Nicolas Provost heeft met zijn kortfilm Exoticore de hoofdprijs gewonnen op het Kortfilmfestival van Brussel. Het 27 minuten durende kunststuk over de ‘donkere reis’ van een Burkinese immigrant in Noorwegen is al uitgebreid op lof onthaald in het buitenland.

Fernando Hierro, 89-voudig Spaans voetbalinternational en gewezen spilfiguur van Real Madrid, zegt het profvoetbal vaarwel. De nu 37-jarige verdediger bolde de voorbije jaren goedbetaald uit in Qatar en het Engelse Bolton en acht de tijd rijp om zijn geld eens te tellen.

Steven Spielberg heeft een ster gekregen in de Science Fiction Hall Of Fame voor zijn bijdrage aan de kunst van het toekomstdenken. Een ster in een galaxy far far away, dat wel, maar de regisseur van Close Encounters Of The Third Kind en E.T. vindt het niettemin een eer om in het imaginaire gezelschap van SF-meesters als Philip K. Dick, Isaac Asimov en Jules Verne te mogen vertoeven.

Na drie decennia als componist van goddelijke soulmuziek voelt Stevie Wonder zich klaar voor een écht wonder: hij heeft zijn nieuwe single So what the fuss voorzien van een videoclip voor blinden. De Amerikaan neemt het niet dat hij en zijn lotgenoten verstoken blijven van de visuele pracht van moderne muziek en laat daarom rapper Busta Rhymes op een aparte klankband tekst en uitleg geven bij de gebeurtenissen in de clip.

Eva Longoria, die donkere schone uit de succesvolle tv-serie Desperate Housewives, is door de lezers van het populaire mannenblad Maxim uitgeroepen tot meest sexy diva ter wereld. De 30-jarige actrice begrijpt het niet goed en vindt dat Angelina Jolie had moeten winnen. Een geweldige troost voor de verliezers: zelfs als tienduizenden mannen je de allermooiste noemen, gaat de onzekerheid over je uiterlijk niet weg.

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content