Mark Thatcher, de zoon van IJzeren Dame Margaret, heeft bekend dat hij vorig jaar betrokken was bij een poging tot staatsgreep in de Afrikaanse oliestaat Equatoriaal-Guinea. Hij hield lang zijn onschuld staande, tot hij ingefluisterd kreeg dat enkel een bekentenis hem uit de cel zou houden. Het Zuid-Afrikaanse gerecht laat hem gaan na betaling van een boete van 380.000 euro. De handlangers van de omstreden zakenman vliegen wel achter de tralies.

Arme Michael Jackson: niet van de jongens kunnen blijven en dan moeten toekijken hoe zijn zwakte zonder enige schaamte wordt geëxploiteerd. Het Amerikaanse tv-station E! belooft zijn kijkers een dagelijks, half uur durend beeldverslag van het pedofilieproces tegen de King of Popsicles. Omdat er geen camera’s in de rechtszaal mogen staan, wordt het hele gebeuren nagespeeld door acteurs.

Ludo Dierckxsens neemt afscheid van de wielersport. Geen enkele ploeg is bereid om het salaris te betalen dat de 40-jarige asfaltkrijger zichzelf waard acht. Hij wil graag nog één seizoen alles geven, maar niet onder de prijs. Mister simpatico blijft, zoals het hem past, hoopvol. Doe hem een mooi aanbod en hij zit weer op de fiets!

Don’t mention the war! Het is méér dan een grap uit Monty Python, weet prins Harry sinds vorige week. De jongste zoon van Charles dacht gaaf te doen door in nazi-woestijnuniform op een verkleedfeestje te verschijnen, stond ’s anderendaags op de cover van de Britse krant The Sun en was prompt volksvijand nummer één. De vraag is niet: hoe kon hij zo dom zijn? De vraag is: waar heeft hij dat uniform gehaald?

De Amerikaanse tennisster Serena Williams laat de wereld weten dat ze binnenkort als maagd in het huwelijk treedt. De eer is aan Hollywoodproducer Brett Ratner, al moet de (on)gelukkige nog even geduld hebben.

Topfotograaf Anton Corbijn, beroemd geworden met portretten van popsterren als U2 en David Bowie, waagt zich aan zijn eerste langspeelfilm. Die zal het leven schetsen van Ian Curtis, de chronisch depressieve zanger van popgroep Joy Division, die in 1980 zelfmoord pleegde. Het regiedebuut van de Nederlander zal Control heten. Een verschijningsdatum volgt later.

Topindustrieel annex yuppie-idool Donald Trump krijgt een miljoen dollar per uur voor een reeks lezingen over succesvol ondernemerschap die hij binnenkort in Los Angeles, Chicago en New York geeft. Organisator Learning Annex vindt dat niet overdreven: bij een vorige gelegenheid lokte Trump 20.000 studenten.

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content