Elke dag bewegen is gezond. Zelfs fysieke activiteit met een lage intensiteit, zoals gewoon staan of huishoudelijke taken doen, kan gunstig zijn. Een halfuur stilzitten vervangen door bewegen reduceert het risico van hartproblemen met 24 procent. (Bron: Clinical Epidemiology)

Je gevoel bepaalt hoe je iemand omhelst. Meestal omhels je rechts, maar als je je echt goed of slecht voelt, gebeurt het meer links. Emoties worden in de rechterhelft van de hersenen verwerkt, en die stuurt signalen naar de linkerkant van het lichaam. ( Psychological Research)

Zenuwcellen helpen de huid genezen. Het is belangrijk om huidwondjes snel af te sluiten. Huidcellen krijgen daarbij de hulp van gliacellen: steuncellen uit het zenuwstelsel. Ze kunnen zich ombouwen tot reparatiecellen en de genezing bevorderen. ( Nature Communications)

Kruiden kunnen geneesmiddelen hinderen. Het gebeurt niet vaak, maar artsen zijn er toch bezorgd over. Kruiden kunnen zo sterk met geneesmiddelen interfereren dat er ernstige neveneffecten van kunnen komen. ( British Journal of Clinical Pharmacology)

Cruises zijn goed voor uw welzijn. Dat is uitstekend nieuws voor Knack-lezers die mee op cruise gaan. Het geluksgevoel is het resultaat van een combinatie van relaxen, omgaan met gelijkgezinden en nieuwe horizonten ontdekken. ( International Journal of Tourism Research)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content