Regelmatig een park opzoeken is gezond. Twee uurtjes per week in een park of een bos doorbrengen bevordert uw gezondheid én geluk. Vanaf meer dan vijf uren zou er geen extra gezondheidsvoordeel meer zijn. Wat niet wil zeggen dat het nutteloos is. (Bron: Scientific Reports)

Saturnus’ maan Mimas fungeert als een sneeuwploeg. Ze ploegt door de fameuze ringen rond de planeet en jaagt de sneeuwdeeltjes die erin zitten uit elkaar. Zo zou ze mee verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de donkere zone tussen de twee opvallendste ringen. ( MNAS)

De hartslag van samenwerkende mensen valt samen. Onze bewegingen vallen meestal stil in het midden van een hartslag. Als we met anderen samenwerken gaan onze hartslagen steeds gecoördineerder verlopen om het samenwerken te bevorderen. ( New Scientist)

Eén dag betaald werken per week volstaat. Tenminste toch voor onze mentale gezondheid. Dat werkloosheid doorgaans nefast is voor onze gezondheid is bekend, maar wetenschappers zijn verrast door het bescheiden positieve effect van werken. ( Social Sciences and Medicine)

Als eerste uit spelen bij een dubbele voetbalconfrontatie maakt geen verschil. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent. Supporters denken gemakkelijk dat het een voordeel is om de tweede match thuis te kunnen spelen, maar dat blijkt niet uit de resultaten. ( Applied Economics Letters)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content