Migranten worden groter als ze gesetteld zijn. Als ze zich vestigen in landen met gunstiger levensomstandigheden dan in hun land van herkomst, groeien ze elke generatie gemiddeld 11 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van mensen die van Guatemala naar de VS verhuisden. (Bron: Anthropologischer Anzeiger)

Menopauzehormonen zijn goed voor het hart. Dat is definitief na een analyse van de gegevens van een half miljoen vrouwen. De hormonen veroorzaken subtiele veranderingen in de structuur en functie van het hart, waardoor het gezonder blijft. ( PLoS ONE)

Nepnieuws verspreidt zich sneller dan gewoon nieuws. Op Twitter heeft de waarheid, zo blijkt uit een analyse, zes keer meer tijd nodig om 1500 mensen te bereiken dan flauwekul. ( Science)

Op IJsland heeft een vulkaan het christendom gestimuleerd. In de 10e eeuw spuwde hij meer dan een jaar lang een enorme massa lava uit. Uit gedichten blijkt dat de mensen toen hun oorspronkelijke goden vervingen door het christendom. ( Climatic Change)

Depressie manifesteert zich anders bij vrouwen dan bij mannen. Sommige genen doen zelfs het tegenovergestelde bij beide geslachten. Het zou nuttig kunnen zijn om te onderzoeken of ze niet een aparte behandeling moeten krijgen. ( Biological Psychiatry)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content