Web weergave

Gewezen Groen-parlementslid Luckas Vander Taelen is niet mals voor zijn oude partij. 'Toen Kristof Calvo geen minister werd, werd het al stil rond hem. Zijn vertrek als fractievoorzitter zal zijn geloofwaardigheid geen goed doen.'

BELGIË

Bij het begrip 'buitenlandse inmenging' denken we in het Westen al snel aan Chinese spionnen of Russische trollenfabrieken. Maar ook vanuit Saudi-Arabië wordt online propaganda verspreid om onze publieke opinie te beïnvloeden. En soms lukt dat zelfs.

BELGIË

Nu de rente op het spaarboekje zo laag staat, stroomt het spaargeld massaal naar de beurs. Maar dat is, zeker voor de vele financieel analfabete Vlamingen, niet zonder risico. Wat staat beleggers te doen?

BELGIË

De kans dat een stel uit elkaar gaat, is groter als hun eerstgeborene een meisje is. Dat zou komen doordat ouders veel meer ruziën over tienerdochters dan over tienerzonen.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo Fair Game van Ericka Beckman in Museum M, Leuven.

CULTUUR