Web weergave

Dankzij de opmars van online shoppen en supersnelle leveringen zit nachtwerk in de lift. Ongezond, zo waarschuwen experts. Maar nachtwerkers zelf zien er minder graten in. 'Na een nachtshift ga ik fitnessen, of ik rijd zonder file naar zee.'

BELGIË

Hoe rechtvaardig vinden we ons belastingsysteem? Liggen onze tarieven te hoog? Zijn fiscale ontwijking en ontduiking aanvaardbaar? De VUB en Knack peilden naar de fiscale moraal van de Belg, en belastingexpert Michel Maus komt tot opmerkelijke conclusies: 'De Belgen kijken meer uit naar rechtvaardigere dan naar lagere belastingen.'

BELGIË

Bij journalisten heeft hij altijd het gevoel dat hij zich moet verdedigen. Bewust heisa uitlokken doet hij niet, zegt hij. Liefst wil hij met zijn kunst bezig zijn. 'Het is niet omdat mijn handen niet vol verf hangen, dat ik ze niet gebruik.' Elke week vraagt Knack aan ondernemende Belgen hoe ze lijf en psyche in balans houden.

BELGIË

Werd de Duitse CDU-politicus Walter Lübcke vermoord wegens principiële uitspraken tijdens de vluchtelingencrisis in 2015? De arrestatie van een extreemrechtse verdachte versterkt in elk geval het vermoeden dat het om een politieke moord gaat.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Picasso/La Celestina in Museum De Reede, Antwerpen.

CULTUUR