Knack Extra

cover Knack Extra

Lees nr. 07 | 4 september 2019

Web weergave

Tatoeages winnen nog altijd aan populariteit en worden steeds normaler in het straatbeeld. Waarmee moet je zoal rekening houden als je overweegt een tattoo te laten zetten? En wat als je er later spijt van krijgt?

GEZONDHEID

Koortsstuipen zijn ongecontroleerde bewegingen van armen en benen die vooral bij kinderen jonger dan 5 jaar kunnen voorkomen bij snel stijgende koorts. Wat kan je ertegen doen?

GEZONDHEID

Kinderen kunnen zich dankzij yoga ontspannen, een goede lichaamshouding hebben, lekker in hun vel zitten en zich beter concentreren. En vooral, het is plezant.

BEWEGING

Soms nemen de kleinste dingen het meeste plaats in je hart in, leren onze kinderen van Winnie de Poeh. Maar zelf zijn we het vaak vergeten: dat kleine, onverwachte gebaren of attenties zoveel kunnen betekenen, in het bijzonder voor mensen die zorg nodig hebben of verlenen.

PSYCHOLOGIE

Het is oktober, en dat merk je op de weg: de verkeersdrukte neemt zienderogen toe. We doen verwoede pogingen om tijdig op school en werk te geraken en 's avonds weer thuis, maar het lukt helaas niet altijd om de files te omzeilen. Wie pech heeft, staat dagelijks aan te schuiven. Met de nodige wrevel, ergernissen en frustraties tot gevolg. Hoe komt het dat zelfs bij de rustigste bestuurders de stoppen kunnen doorslaan in het verkeer?

PSYCHOLOGIE

De Vlaamse onderhandelaars werkten zondag de hele nacht door tot in de vroege uurtjes. Adrenaline hield hen op de been. Maar voor veel mensen is nachtwerk wekelijkse kost. Hoe blijf je alert?

ETEN

Meer dan 1 op de 10 bejaarden lijdt aan netvliesaftakeling, waardoor hun scherp zicht aangetast raakt. Het is een ernstige aandoening, met zware gevolgen voor het leven. Met meer groene bladgroenten en gele, rode of oranje groenten en fruit op je bord kun je het risico aanzienlijk beperken.

ETEN

Met de herfst komen de kastanjes. Rauw én geroosterd kunnen ze een rijke aanvulling op onze voeding vormen.

ETEN