Knack Extra nr. 07 | 4 september 2019

cover Knack Extra

Lees Knack Extra digitaal

15 vragen over tattoos

Web weergave

15 vragen over tattoos

Tatoeages winnen nog altijd aan populariteit en worden steeds normaler in het straatbeeld. Waarmee moet je zoal rekening houden als je overweegt een tattoo te laten zetten? Hoe veilig is het? En wat als je er later spijt van krijgt?

GEZONDHEID

Eicellen voor later

Vrouwen die nog geen kinderwens hebben maar hun kansen op een toekomstige zwangerschap optimaal willen houden, kunnen hun eicellen laten invriezen. Hoe werkt dat, hoeveel kost het en tot welke leeftijd is het mogelijk?

GEZONDHEID

Waarom kinderyoga in opmars is

Kinderen kunnen zich dankzij yoga ontspannen, een goede lichaamshouding hebben, lekker in hun vel zitten en zich beter concentreren. En vooral, het is plezant.

BEWEGING

Sporten goed voor ongeboren baby

Je lichaamsconditie verbeteren zonder zelf iets te presteren, kan niet. Behalve als je een baby in de buik van een sportieve moeder bent. Hun hartjes zijn sterker, en ze bewegen beter na de geboorte.

BEWEGING

Als alledaagse geluiden een kwelling zijn

We ergeren ons allemaal weleens aan iemand die smakt of luidruchtig zijn neus ophaalt. Maar wat als je kampt met misofonie, waardoor dit soort geluiden je elke keer de gordijnen injaagt?

PSYCHOLOGIE

Hartverwarme nde mangomomenten

Soms nemen de kleinste dingen het meeste plaats in je hart in, leren onze kinderen van Winnie de Poeh. Maar zelf zijn we het vaak vergeten: dat kleine, onverwachte gebaren of attenties zoveel kunnen betekenen, in het bijzonder voor mensen die zorg nodig hebben of verlenen.

PSYCHOLOGIE

Bipolair uitgelegd op kindermaat

Hoe leg je een kind uit dat het verwarrende gedrag van broer, moeder, tante of grootvader het gevolg is van een bipolaire stoornis? Met een mooi en duidend kinderboek.

PSYCHOLOGIE

Waarom ons logisch verstand het laat afweten in de auto

Hoe komt het dat we massaal onze smartphone blijven gebruiken tijdens het rijden, alle campagnes ten spijt? Dat zelfs bij de rustigste bestuurders de stoppen kunnen doorslaan in het verkeer? Dat elke chauffeur van zichzelf vindt dat hij beter rijdt dan gemiddeld? Het is allemaal de schuld van ons krokodillenbrein, zegt de verkeerspsycholoog.

PSYCHOLOGIE

Vitaminen bewaren: do's en don'ts

De manier waarop je voedsel bewaart en klaarmaakt heeft een grote impact op de voedingswaarde. Hoe beperk je het verlies aan vitaminen tot een minimum, als je weet dat ze gevoelig zijn voor licht, lucht, water en warmte?

ETEN

Kies je eetmomenten

's Nachts werken verstoort het dag-nachtritme van het lichaam, wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Met gezonde voedingskeuzes op het juiste moment kun je je conditie toch op peil houden.

ETEN

Voedsel voor het oog

Meer dan 1 op de 10 bejaarden lijdt aan netvliesaftakeling, waardoor hun scherp zicht aangetast raakt. Het is een ernstige aandoening, met zware gevolgen voor het leven. Met meer groene bladgroenten en gele, rode of oranje groenten en fruit op je bord kun je het risico aanzienlijk beperken.

ETEN