Knack Extra nr. 07 | 4 september 2019

cover Knack Extra

Lees Knack Extra digitaal

Web weergave

15 vragen over tattoos

Tatoeages winnen nog altijd aan populariteit en worden steeds normaler in het straatbeeld. Waarmee moet je zoal rekening houden als je overweegt een tattoo te laten zetten? Hoe veilig is het? En wat als je er later spijt van krijgt?

GEZONDHEID

Eicellen voor later

Vrouwen die nog geen kinderwens hebben maar hun kansen op een toekomstige zwangerschap optimaal willen houden, kunnen hun eicellen laten invriezen. Hoe werkt dat, hoeveel kost het en tot welke leeftijd is het mogelijk?

GEZONDHEID

Waarom kinderyoga in opmars is

Kinderen kunnen zich dankzij yoga ontspannen, een goede lichaamshouding hebben, lekker in hun vel zitten en zich beter concentreren. En vooral, het is plezant.

BEWEGING

Sporten goed voor ongeboren baby

Je lichaamsconditie verbeteren zonder zelf iets te presteren, kan niet. Behalve als je een baby in de buik van een sportieve moeder bent. Hun hartjes zijn sterker, en ze bewegen beter na de geboorte.

BEWEGING

Als alledaagse geluiden een kwelling zijn

We ergeren ons allemaal weleens aan iemand die smakt of luidruchtig zijn neus ophaalt. Maar wat als je kampt met misofonie, waardoor dit soort geluiden je elke keer de gordijnen injaagt?

PSYCHOLOGIE

Hartverwarme nde mangomomenten

Soms nemen de kleinste dingen het meeste plaats in je hart in, leren onze kinderen van Winnie de Poeh. Maar zelf zijn we het vaak vergeten: dat kleine, onverwachte gebaren of attenties zoveel kunnen betekenen, in het bijzonder voor mensen die zorg nodig hebben of verlenen.

PSYCHOLOGIE

Bipolair uitgelegd op kindermaat

Hoe leg je een kind uit dat het verwarrende gedrag van broer, moeder, tante of grootvader het gevolg is van een bipolaire stoornis? Met een mooi en duidend kinderboek.

PSYCHOLOGIE

Frustratie in de file: waarom ons logisch verstand het laat afweten in de auto

Het is oktober, en dat merk je op de weg: de verkeersdrukte neemt zienderogen toe. We doen verwoede pogingen om tijdig op school en werk te geraken en 's avonds weer thuis, maar het lukt helaas niet altijd om de files te omzeilen. Wie pech heeft, staat dagelijks aan te schuiven. Met de nodige wrevel, ergernissen en frustraties tot gevolg. Hoe komt het dat zelfs bij de rustigste bestuurders de stoppen kunnen doorslaan in het verkeer?

PSYCHOLOGIE

Vitaminen bewaren: do's en don'ts

De manier waarop je voedsel bewaart en klaarmaakt heeft een grote impact op de voedingswaarde. Hoe beperk je het verlies aan vitaminen tot een minimum, als je weet dat ze gevoelig zijn voor licht, lucht, water en warmte?

ETEN

's Nachts werken: hoe houd je het gezond?

De Vlaamse onderhandelaars werkten zondag de hele nacht door tot in de vroege uurtjes. Adrenaline hield hen op de been. Maar voor veel mensen is nachtwerk wekelijkse kost. Hoe blijf je alert?

ETEN

Week van het Zien: deze voeding kan je ogen beschermen

Meer dan 1 op de 10 bejaarden lijdt aan netvliesaftakeling, waardoor hun scherp zicht aangetast raakt. Het is een ernstige aandoening, met zware gevolgen voor het leven. Met meer groene bladgroenten en gele, rode of oranje groenten en fruit op je bord kun je het risico aanzienlijk beperken.

ETEN