Knack Extra

Web weergave

Gerda (62) heeft naar eigen zeggen geluk, want de ziekte van Pompe kan ook harder toeslaan. Wat hielp en helpt haar door moeilijke periodes?

DOSSIER

Veel weesgeneesmiddelen kunnen niet langs de klassieke, chemische weg geproduceerd worden. Dat maakt ze tot een grote uitdaging voor innovatieve bedrijven, want de ontwikkeling en productie op biotechnologische manier is doorgaans veel complexer en tijdrovender.

DOSSIER

Geraak je met een pacemaker door de veiligheidscontrole op de luchthaven? Mogen vloeibare geneesmiddelen in de handbagage? En in welke landen is een reservebril verplicht? 7 vragen over reizen en medische spullen.

GEZONDHEID

De wereldliteratuur heeft een therapeutisch effect, vooral als je ze in groep leest, zegt leesbegeleider en psychiater Winny Ang. Want zijn het niet de mooiste 'grote' verhalen die je (h)erkenning bieden en minder alleen doen voelen?

PSYCHOLOGIE

Onze vleesconsumptie staat onder druk: het is slecht voor de gezondheid, de dieren en het milieu. Kweekvlees wordt door aanhangers gepromoot als hét alternatief. Maar niet iedereen is even enthousiast.

ETEN