Knack Extra nr. 06 | 12 juni 2019

Web weergave

"Je staat er niet alleen voor!"

Gerda (62) heeft naar eigen zeggen geluk, want de ziekte van Pompe kan ook harder toeslaan. Wat hielp en helpt haar door moeilijke periodes?

DOSSIER

Weesziekten: de ultieme uitdaging? Biologische geneesmiddelen

Veel weesgeneesmiddelen kunnen niet langs de klassieke, chemische weg geproduceerd worden. Dat maakt ze tot een grote uitdaging voor innovatieve bedrijven, want de ontwikkeling en productie op biotechnologische manier is doorgaans veel complexer en tijdrovender.

DOSSIER

Medisch materiaal op reis: wat mag er in de handbagage?

Geraak je met een pacemaker door de veiligheidscontrole op de luchthaven? Mogen vloeibare geneesmiddelen in de handbagage? En in welke landen is een reservebril verplicht? 7 vragen over reizen en medische spullen.

GEZONDHEID

Samen lezen: brood en balsem voor de ziel

In een kleine groep naar wereldliteratuur luisteren en - zo je wilt - delen wat dat met je doet, kan verbindend, louterend, inspirerend en zelfs therapeutisch zijn. Dat zegt de bevlogen leesbegeleider en psychiater Winny Ang.

PSYCHOLOGIE

Hoe gezond en veilig is kweekvlees?

Onze vleesconsumptie staat onder druk: het is slecht voor de gezondheid, de dieren en het milieu. Kweekvlees wordt door aanhangers gepromoot als hét alternatief. Maar niet iedereen is even enthousiast.

ETEN