Web weergave

Met een hoge bloeddruk is een hart- en vaatvriendelijke levensstijl extra aanbevolen. Ook, en niet het minst, als je bloeddrukverlagende medicatie neemt. Een motiverend gesprek met cardioloog Thomas Vanassche.

GEZONDHEID

Dit jaar wil Europa de eerste 5G-netwerken uitrollen. Met de nieuwe communicatietechnologie kunnen we nog sneller surfen. Sommige mensen zijn ongerust over de effecten op de gezondheid. Terecht?

GEZONDHEID

CrossFit, een commerciële fitnessmethode die boomt in Vlaanderen en de wereld, presenteert zich als 'de meest complete sport'. Hoe geloofwaardig is die claim?

BEWEGEN

Aanslepende rugpijn waarvoor geen duidelijke oorzaak gevonden wordt, kan leiden tot angst, isolement en depressie. Behandelingen zoals medicatie, infiltraties of zelfs een operatie hebben in veel gevallen slechts een tijdelijk effect. Er bestaat een andere aanpak, die wel werkt maar die nog onvoldoende bekend is.

BEWEGEN

Veel oudere mensen kampen met een angststoornis, waardoor hun levenskwaliteit in ernstige mate wordt aangetast. Het is een probleem dat te weinig erkend en herkend wordt. Helaas, want er kan meestal iets aan gedaan worden.

PSYCHOLOGIE

Steeds meer jongeren zitten slecht in hun vel of zijn de weg kwijt. In TEJO-huizen verspreid over heel Vlaanderen kunnen ze terecht voor therapeutische hulp. Initiatiefneemster en drijvende kracht Ingrid De Jonghe blikt terug op 10 jaar TEJO én kijkt vooruit. 'De wereld heeft nood aan effectief altruïsme en aan een positieve zorg voor jongeren.'

PSYCHOLOGIE

Even de tijd vergeten en helemaal opgaan in een spel. Kinderen doen het spontaan, maar als je eenmaal volwassen bent, komt het er veel minder van. Jammer, want spelen maakt je slimmer, fitter en creatiever.

PSYCHOLOGIE

Wist je dat 1 dag per week geen vlees eten ongeveer 10 procent van de impact van je voeding op het klimaat scheelt? Dat biodegradeerbaar niet hetzelfde is als biocomposteerbaar en dat kaas geen duurzaam product is?

ETEN