HOE GEZOND LEEFT U?

Hoe gezond leeft u? Hebt u last van stress? Gaat u weleens op dieet? Bij Gezondheidsnet willen ze het graag weten. Daarom organiseren ze een grote internetenquête over dit thema. Het invullen van de vragenlijst neemt maximaal tien minuten in beslag. Wie deelneemt, maakt kans op een van de vijftig te winnen duofilmtickets.

www.gezondheidsnet.be

DOE MEE AAN DE KNACKTUAQUIZ VERKIEZINGEN 2009

Op zondag 7 juni moeten we opnieuw naar de stembus. We kiezen onze vertegenwoordigers voor het Vlaams en het Europees Parlement. Maar hoe goed bent u op de hoogte van het politieke landschap waarin die zich zullen bewegen? En hoe goed kent u de mannen en/of vrouwen die uw stem krijgen? Stemt u met kennis van zaken? Speel de Knacktuaquiz op Knack.be en u weet meteen of u nog wat moet studeren voor u uw stem uitbrengt.

www.knack.be/nieuws/verkiezingen/testjezelf/

BENNO BARNARD OVER DE ISLAM

In Somalië is een dertienjarig meisje gestenigd omdat ze door drie mannen was verkracht en de fatale domheid beging die misdaad bij de politie te melden. De executie nam twee uur in beslag. Op het internet zijn foto’s van haar verbrijzelde schedel te zien. O bevreemdende stilte die opstijgt uit de kringen der multiculturele apologeten!

Intellectuelen… velen slikken de eenheidsworst van het politiek-correcte denken, terwijl die charcuterie toch al jaren bedorven is.(…)

Een chanterende omstandigheid is dat extreemrechts zich tegen de islam kant (en dus de juiste analyse aan de verkeerde motivatie paart). Links zwijgt. En als links niet zwijgt, wordt het voor rechts uitgemaakt. Non sequitur – maar het is de prijs die je betaalt voor het bestrijden van een inhumane ideologie, die de Hebreeër haat, de vrouw instrumentaliseert en de dood in de armen valt.

blogs.knack.be/barnard

PETER VANDEWEERDT OVER DE ELISABETHWEDSTRIJD

(Vierde avond)

Tot dusver was het niet zeker, maar nu wel: er zal een winnaar zijn.

Om van de magie van de Japanse Mayu Kishima te genieten moet je in de zaal zitten, is mij verzekerd. Ik vond haar (via VOD) vooral een bijzonder gelijkmatig presterende kandidate met een erg goede repertoirekeuze. (…) Op de finale begon ze met de indrukwekkende sonate nr. 1 van Prokofiev. Een werk dat raakt, niet door spektakel maar door diepe emotionaliteit en universaliteit. Tot dusver draaide de wedstrijd rond de techniek en de specifieke benadering van de solisten: vrouwelijk, heftig, emotioneel, communicatief, noem maar op. Dit soort bedenkingen viel hier weg: niet de soliste stond op de voorgrond, maar voor de eerste keer de muziek zelf. Hiervoor dient de wedstrijd, dat maakt ze telkens weer tot een werkelijk aangrijpende belevenis: het moment waarop je oog in oog staat met een nieuw groot muzikaal talent.

VRIJE TRIBUNES OP KNACK.BE

Geert Van Cleemput, docent aan de George Washington University in Washington DC.

De oproep van enkele academici om België te redden (‘België heeft toekomst’, DS 13 mei) heeft me verbaasd en verheugd. Verbaasd omdat de argumentering (door intellectuelen!) onbestaande of zeer slecht is. Verheugd om net dezelfde reden. Holle slogans, verdraaide feiten, en al te doorzichtige sofismen, dat is de essentie van de oproep. Dat is ook wat deze staat in leven houdt. Desondanks sleept deze fundamenteel ondemocratische staat zich naar zijn einde. Wereldvreemde (hun België komt niet overeen met de werkelijkheid) intellectuelen zullen dat niet kunnen beletten. (…)

Het achterhoedegevecht dat de ondertekenaars leveren, het zich terugplooien op vermolmde structuren, zal de vooruitgang niet tegenhouden. Het is een laatste sputtering van Belgisch conservatisme. Het is Belgisch-reactionair.

blogs. knack. be/vrijetribune

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content