Vorige week een mail ontvangen van ene Chris Scheerders, die namens de harde kern van de supportersvereniging Moet Kunnen acties aankondigde die ontevreden supporters van SK Beveren willen voeren voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Club Brugge (op zaterdag 14 april). Acties die gericht zijn tegen het bestuur en met name manager Marc Pinson en secretaris/beheerder Kris Rotthier. Op Sclessin hing trouwens al een spandoek tegen deze laatste. Rotthier trok uit de al jaren durende vijandigheid zijn conclusies : maandag werd op de Beverse raad van bestuur zijn ontslagaanvraag behandeld.

Beveren maakt weer donkere dagen door, ook al was er het einde van alweer eens een turbulente week een lichtpuntje. Zaterdag trad de Uruguayaan Rodriguez in het huwelijk. Op 10.000 kilometer van huis, omringd door zijn Belgische ploegmaats en de bestuurslui van zijn nieuwe club. Was er op zijn minst toch één speler gelukkig. De anderen trainden in de loop van de week nauwelijks, want waren alweer niet betaald en het gebrek aan informatie beu.

Normaal oefenen – ook bemoeilijkt door de afwezigheid van enkele (beloften)internationals – werd vervangen door individuele trainingen. Eén speler vroeg zelfs – teleurgesteld door de gang van zaken – of hij niet eerder dan gepland een kleine medische ingreep mocht ondergaan. In de profcontracten van de club staat echter dat voor een operatie de ploeg zijn toestemming moet geven, en die werd geweigerd. De trainer wil immers absoluut de rest van het seizoen op een zo geconcentreerd mogelijke manier afwerken. De resterende acht wedstrijden op rij verliezen zou voor ieders imago nefast zijn, ook al vermoedt iedereen dat in de komende weken persoonlijk gewin zal prevaleren op groepssucces.

De club begrijpt dat de spelers niet zoveel zin hebben om te trainen nu ze hun loon van februari niet kregen. Anderzijds betreurt ze de “ongelukkige” uitspraak van libero Gunter De Meyer, die in de krant liet noteren dat het jammer was dat de spelersgroep maar weinig drukkingsmiddelen had en dat het misschien beter ware geweest als de ploeg nu voorlaatste had gestaan. Voorzitter Frans Van Hoof sprak er de speler op aan : hij noemt de druk om de licentie te halen al meer dan voldoende als pressiemiddel.

Zaterdag werd de groep (nog maar eens) verteld dat er wel degelijk pistes zijn, alleen is het klimaat voor een investering door een spelersmakelaar op zijn zachtst gezegd “niet gunstig”. De uitval van senator Jean-Marie De Decker naar de mensenhandelaars kon qua timing niet slechter vallen, hoor je. Want het huwelijk dat de (tijdelijke) redding van SK Beveren moet betekenen, is er eentje van moetens tussen de Argentijn Rubulotta, gesteund door Zuid-Amerikaanse financiers, en een groep rond vice-voorzitter De Colfmaeker, die in het verleden samen met voorzitter Van Hoof al financieel bijpaste, en nu ook bereid is tot inspanningen. Alleen wil de man dat niet in zijn eentje doen en is Rubulotta wat geschrokken van de uitspraken in het dossier-mensenhandel.

De tijd dringt : op 2 april is de wekelijkse algemene vergadering, op 3 april wordt Beveren op de bond verwacht om het licentiedossier verder te verdedigen. Hoeveel geld er precies nodig is om de problemen op korte termijn te overwinnen, wil men niet zeggen. Een snelle verkoop van deze of gene speler werd overwogen, maar uiteindelijk niet doorgevoerd. Van Hoof : “We hebben een paar troeven, maar het is zoals met een gedwongen verkoop van een huis, zoiets levert altijd veel minder op dat verwacht.” (PTK)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content