Heeft u ook genoeg van de permissieve samenleving ? Bezorgde lezers en lezeressen van Zwarte Woensdag die bereid zijn met ons mee op te stappen kunnen ons bellen. Draai dan 0900 – 79.72.04.

In deze ongewone tijden doen talloze burgers een beroep op de media om duidelijkheid te verschaffen en de ?zaken?, die het land sinds weken in zijn ban houden, niet los te laten. Ook de redactie van Zwarte Woensdag is zeer begaan met deze ontwikkelingen. Sommigen zijn van oordeel dat een optocht tegen de uitwassen van de Liefde Op Het Eerste Gezicht-maatschappij, bedoeld als een hart onder de riem van de rechtgeaarden, een belangrijk signaal zou kunnen zijn. Ze menen ook dat de media, de redactie van Zwarte Woensdag op kop, hierbij een voortrekkersrol zou kunnen spelen. Zo’n organisatie zou onuitgegeven, riskant en moedig zijn. Toch is de redactie van Zwarte Woensdag bereid de leiding van de operatie te nemen, als u dat wil !

Wanneer ?

Op 15 november, dag van de Dynastie.

Waar ?

Samenkomst per provincie. Oost- en West-Vlaanderen : de eierveiling van Kruishoutem. Antwerpen : de groentenveiling van Sint-Katelijne-Waver (afdeling tomaten). Vlaams-Brabant : het stadhuis van Leuven. Limburg : café Wembley in Hasselt. Bevoorrading ter plaatse. Wij herkennen elkaar aan de speciaal door GAL ontworpen Zwarte Woensdag-petjes. Vanuit de verschillende provincies worden bussen ingelegd naar het Brusselse Martelarenplein. Van daaruit begeeft de optocht zich via Schaarbeek (Reyerslaan) en Nossegem (industriepark) naar Vilvoorde (Medialaan).

Wie ?

Alle burgers van goede wil die niet langer het bloed en het sperma van hun televisietoestel willen zien druipen. De optocht staat onder de hoge bescherming van Nonkel Bob (o.v.), prins Laurent (o.v.), Marc Van Peel (o.v.), Louis Tobback (o.v.), Marcella Baete en Pol Van den Driessche.

Wablief ?

Tijdens de optocht worden alleen de door de organisatie goedgekeurde slogans meegevoerd. Die zullen kort en kernachtig zijn. Zoals : ?Geen liefde op het eerste gezicht, maar huwelijksplicht !?. Of : ?Depraetere Guido, bespaar ons uw libido !? Of : ?Liever tante Terry dan Van Wanten Wendy !? (Uw eigen slogan kunt u doorsturen naar de web-site van Zwarte Woensdag : http//www. zwwoe. be)

Vergeet niet…

Uw goed humeur en uw familie. Deelnemers uit Leuven : een krik.

Maar…

Vooraleer we deze optocht mogelijk op het getouw zetten, willen we weten hoe onze lezeressen en lezers daarop reageren. Indien u dit een knap idee vindt en bereid bent in dat geval ook zelf mee op te stappen, draai dan 0900 – 79.72.04 en druk na de boodschap op het bandje het cijfer 1 in. Vindt u dit een onnodig initiatief, druk dan het cijfer 0. Slechts met uw massale steun kan dit lukken. Bedankt.

( Het oproeptarief bedraagt maximaal 6,03 frank per 20 seconden. Iedere tiende beller maakt kans om een broodrooster te winnen. Iedere honderdste beller wint een door de auteur gesigneerd exemplaar van het boek ?Zwart op Wit?. Winkelwaarde bij De Slegte : 45 frank.)

Oostende. Van Ensor tot Magritte. (Foto : Patrick de Spiegelaere).

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content