1 Er ging iets fout bij het bezoek van de topman van Geely, de Chinese autobouwer die eigenaar is van Volvo, aan ons land. Wat wekte de ergernis van Li Shufu op?

A Hij kreeg heel de tijd frieten geserveerd en de tolken wisten niet dat ze de grappen over de 'frietchinees' niet mochten vertalen.
...

A Hij kreeg heel de tijd frieten geserveerd en de tolken wisten niet dat ze de grappen over de 'frietchinees' niet mochten vertalen. B Minister-president Kris Peeters gaf eerst een hand aan Li Kir Stuku, de assistente van Li Shufu, wat deze laatste erg beledigend vond. C Hij werd opgehaald in een auto van concurrent Mercedes. A Op een filmpje is te zien hoe hij dronken tekeergaat tegen 'een klootzak' die 'eraan moet'. B Er zijn beelden uitgelekt waarop de burgemeester crack rookt, ondanks zijn ontkenning. C Ford tweette per ongeluk een foto van zijn mannelijkheid en een snelle volger kopieerde die foto eindeloos. A Ranjit Sinha, het hoofd van het Indiase centraal onderzoeksbureau CBI. B Hannibal Lecter, de seriemoordenaar uit The Silence of the Lambs. C Attila de Hun, in zijn onlangs gerestaureerde memoires. D Miss Columbia, in een ongelukkige poging mannen én vrouwen te begrijpen tijdens de Miss Universeverkiezing. A Tapir. B Tilapia. C Tippelia. D Tupaca. A Ze heft een belasting op helikopters, ook al is er maar één inwoner met een helikopter. B Ze geeft minder uit aan luxe. De champagne na elke gemeenteraad is bijvoorbeeld geschrapt. C Ze belast persbedrijven per gedrukt exemplaar. De Persgroep (in deelgemeente Kobbegem) reageert furieus en dreigt met een verhuizing naar Vilvoorde. D Ze schrijft een openbare aanbesteding uit aan bedrijven die oude kleren ophalen. De containers zouden zo meer dan 30.000 euro per jaar opbrengen. A Ze wordt als testcase gebruikt in hoogtechnologische innovatie op het gebied van laserfotografie. B Historici aan drie verschillende universiteiten bereiden doctoraten over Monroe voor. C Iemand wilde zo de prijs van enkele röntgenfoto's opdrijven. Hij haalde er 25.600 dollar mee binnen. D De doktersattesten zijn vijftig jaar na haar overlijden in het publieke domein gekomen. A Hij is een lichtend voorbeeld voor ons allen. B Hij blaft tegen de maan. C Met medestanders als Verhofstadt heeft het liberalisme geen vijand meer nodig. D Hij is een groter gevaar voor Europa dan Marine Le Pen. A Modeontwerper Karl Lagerfeld, die al vaker tekeerging tegen niet zo magere modellen. B Jeff Hoeybergs, die beweert dat dit de enige klacht is na een borstvergroting. C Tara Lynn, zelf een plus-size-model, onder meer voor H&M. D Jani Kazaltzis, die het aanbod om Lieve Blancquaert te kleden afsloeg. Twee fouten of minder? Knap werk. En u houdt niet eens van feitjes en weetjes. De helft goed? Half werk. Mocht het op school zo vlot gegaan zijn, u zat er nog. Minder dan vier antwoorden goed? Het goede nieuws is: vanaf hier kan het alleen maar beter gaan. Juiste oplossingen 1c, 2c, 3a, 4b, 5d, 6c, 7b 8c