HET EINDE VAN KNACK

Een quiz door De Filistijnen, onder voorzitterschap van Bruno Wyndaele.

1. Wat antwoordde prins Filip toen een journalist van de RTBF vroeg naar zijn mening over de DNA-klacht van Delphine Boël?

A Waarom vraagt ze een DNA-test van mij en niet van mijn broertje Laurent? Heeft hij niet hetzelfde DNA misschien?

B Dat ze een spiegel koopt! Je kunt – helaas voor haar – toch moeilijk naast die typische Saxen-Coburg-Gothaneus kijken.

C Het weer is mooi vandaag, nietwaar? Profiteer van de zon.

2. De Open VLD grossiert in vreemde spreekwoorden en gezegden. Welke van de onderstaande uitspraken is van de ‘oervader van de liberale gezegden’ Herman De Croo?

A Wie de schoen past, krijgt geen blaren!

B Wie zijn was aan de draad hangt om aan te tonen hoe proper hij is, moet niet verbaasd zijn als er foto’s worden genomen wanneer er een vuile broek tussen zit!

C Wie een kuil graaft voor een ander is tenminste geen luiaard!

3. Het Britse EU-parlementslid Nigel ‘Herman Van Rompuy heeft het charisma van een vochtige dweil’ Farage is blijkbaar geen grote fan van België. Welke tweet verstuurde hij na de stunt van Steve Darcis tegen Nadal op Wimbledon?

A Het enige moment dat Belgen zichzelf Belg noemen, is wanneer iemand van het andere gewest iets belangrijks wint.

B Waarvan kennen we België? Chocolade en kindermisbruik. En hoogst waarschijnlijk maken ze enkel daarom chocolade.

C Nadal in eerste ronde verslagen door Belg: meteen grootste prestatie van dat land sinds lang.

4. De klacht van de Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans tegen communicatieadviseur Noël Slangen is verjaard. Het vooronderzoek duurde maar liefst vier en een half jaar. Wat had Slangen volgens Peumans mispeuterd?

A Slangen beweerde dat Peumans twee familieleden jobs had gegeven bij de plantsoendienst van de gemeente Riemst.

B Slangen beweerde dat Peumans een examen had vervalst om een van zijn politieke vrienden communicatieambtenaar te kunnen maken in het Oosterweeldossier.

C Slangen beweerde dat Peumans met zijn eigen bedrijf intekende op een overheidsopdracht en het lucratieve contract in de wacht sleepte.

5. De Vrouwenraad protesteert tegen de Bubble-Butcampagne van Studio Brussel, iets met dansende billen. Wat was het vorige wapenfeit van deze organisatie?

A Een actieplan tegen tienermoeders en geweld binnen het gezin.

B Een wetsvoorstel om zuigelingen een dubbele achternaam te geven.

C Een geldinzameling en bewustmakingscampagne tegen het systematische geweld tegen vrouwen in Oost-Congo en Darfur.

6. België is veroordeeld in Straatsburg en moet 50.000 euro morele schadevergoeding betalen aan de Luxemburgse journalist Yves Trévalec. Waarom?

A Yves had indertijd de affaire met de postbodes in de Franse villa van Leo Delcroix uitgebracht. Enkele telefoontjes van de toenmalige minister van Defensie later raakte Yves Trévalec nergens nog aan de bak. Maar helaas wel aan de drank.

B De Kredietbank had de journalist voor de rechtbank gedaagd voor zijn onthullingen in het KB Lux-dossier. Yves werd bij verstek veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke celstraf.

C Luikse politieagenten, die niet wisten dat de journalist hen zou volgen tijdens hun dienst, dachten dat hij een boef was en vuurden zeven schoten af waarvan twee raak.

7. Met welke uitspraak beschreef zangeres Anouk haar seksleven in Linda’s zomerweek, de Nederlandse talkshow van Linda de Mol?

A Ah, sex. Pfffft. Weet je, Ik heb het zo wat gehad. Ik heb alles al minstens duizend keer gedaan. Geef mij maar een goed spannend boek, toch?

B Humor in bed is belangrijk. En knuffelen nadien ook. En dan gezellig met zijn drieën ontbijten.

C Belangrijk is dat hij groot geschapen is. Ik wil wel pijn voelen. Je wilt af en toe goed door de kamer worden geknald, toch?

De uitslag

Hebt u twee fouten of minder?

Schenk uzelf nog een pina colada in. Want u bent het waard.

Hebt u de helft goed?

Het bier is geleverd tegen halve prijs. Speciaal voor u!

Hebt u minder dan vijf antwoorden goed?

Drink kraantjeswater, sport, eet sla en tomaten! Kortom, uw leven heeft geen zin meer.

Juiste oplossingen 1c; 2b; 3c; 4b; 5b; 6c; 7c.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content