Hoe moet het zijn om als N-VA’er Jan Jambon als minister-president te hebben? Ik zit er wat mee. En zeggen dat het altijd de bedoeling was dat Bart De Wever minister-president zou worden na de verkiezingen van 2019. De Wever verloor zich helaas in de federale onderhandelingen en moest het minister-presidentschap aan zijn secondant laten. Hij is nu voorzitter van de N-VA en burgemeester van Antwerpen en heeft dus geen tijd om zijn verkiezingsbelofte na te komen.

Maar heeft De Wever het echt te druk? Op Instagram post hij verslagjes van de activiteiten waarmee hij zijn dagen vult. De Wever gaat proeven of een Antwerps handje zonder suiker even lekker smaakt als het origineel. De Wever zit in een attractie in Plopsa Station, de nieuwe binnenspeeltuin die helaas onlangs achter mijn hoek is geopend. De Wever brengt een bezoekje aan een boerderij in Hove, met jonge kalfjes.

Hoe onnozeler, hoe liever. Ik kan alleen maar aan die N-VA’ers denken. Houdt ‘hun’ politicus van de eeuw zich daarmee bezig? Er zit niets anders op, de partij zal voor de volgende verkiezingen een beproefd recept moeten bovenhalen: Zuhal Demir laat de regering-Jambon over een of ander pietluttig detail, maar met gevoel voor drama, vallen. Jambon kan daarna nog altijd premier van België worden.

Lees het volledige artikel op Knack.be/drukkedewever

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content