Gouden raad

© 'The Compass', 2020 Lisa Jeannin

Het is niet al goud wat blinkt, zeggen ze, maar dat is buiten Het Orakel gerekend, het kunstenproject dat het jaar inzette met de mantra ‘I AM A GOLDMINE/YOU ARE A GOLDMINE’. Orakel van dienst is multidisciplinair kunstenaar-performer Annea Lyvv Dreisz (1977), die haar galerieruimte van kop tot teen inpakte met isothermische folie, en zo een safe space creëert voor een dertigtal hedendaagse kunstenaars die er hun glinsterende duit in de zak doen. Daar horen de clownsneus The Compass bij van Lisa Jeannin, of de satirische dichtbundel The Golden Ass van Machiavelli. Delphine Deguislage schittert er met Sisterhood Is Golden, een zacht satijnen wandtapijt als krachtig wapenschild dat de link legt met de eeuwenoude heraldiek.

Gouden raad
© 'Sisterhood Is Golden', 2020 Delphine Deguislage

‘I AM A GOLDMINE/YOU ARE A GOLDMINE’, an exhibition introducing the Golden Age, tot 20/02, Het Orakel, Antwerpen. Info: theoraclegallery.be

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content