sprokkels uit weblogs

Proton

Net moest ik twee euro betalen met proton. Ik steek mijn kaart in het bakje, de verkoper toetst twee euro in en ik druk op OK. Redelijk gehaast als ik was, haal ik mijn kaart er net iets te snel uit: nog voor het piep-piep doet. Resultaat: een lange pieptoon. De meneer zei dat ik het er te snel had uitgehaald. Ik kijk naar mijn saldo – met het vraagteken – en er is wel degelijk twee euro af. Hij controleert de transacties op zijn bakje en zegt dat hij geen twee euro heeft ontvangen. Ik hou voet bij stuk en zeg dat er twee euro van mijn kaart verdwenen is. Hij kijkt de transacties na op mijn kaart en… er is inderdaad twee euro betaald aan hem. Alleen, het zit niet in zijn bakje. Dus waar is die twee euro dan en wat doe je in zo’n situatie? Iemand heeft twee euro verloren, hé. Een vriendelijke shopkeeper als hij is heeft hij me met mijn waren laten vertrekken, maar toch blijf ik me afvragen waar die twee euro naartoe is…

Gepost op 25 januari door Nicodemus op Eskimokaka, www.eskimokaka.be

Onwetend

Soms droomde ik wel es over een ingewikkelde toestand. Alsof de heeeeele wereld op de hoogte was van een feit, een afspraak, een gebeurtenis, en ik wist van niks. Ik was de enige op de hele wereld die van niks wist. Nu ik erover nadenk, is het een droom die ik redelijk vaak had. Misschien moest ik maar es opzoeken of er een betekenis achter zit. Enfin, hoewel dromen bedrog zijn en zo, vraag ik toch even uw oprechte eerlijkheid. Is er een regel, een afspraak, die voorschrijft dat als je een Katrien ziet van zo ongeveer 28 jaar met een baby, peuter of kleuter op schoot, dat je dan uitvoerig en langdurig praat over hoe goed ze daar wel ‘mee staat’? En dat je haar dan uitgebreid gaat complimenteren? Bestaat er zo’n afspraak? Een ongeschreven regel misschien? Wel, in dat geval, mag ik dan asjeblieft vragen om die regel af te schaffen? Dankje.

Gepost op 23 januari door Katrien op Katrin!, katrien. blogspot. com

Het leven zal gratis zijn

Als het van de Vlaamse socialisten afhangt, tenminste. Niet dat ik er per se iets op tegen heb, mind you, maar ik erger me de laatste tijd écht blauw aan Freya, Johan en de anderen. Neem nu die oliekorting: denken ze nu echt dat bedrijven staan te springen om het gat in de begroting dicht te rijden? En dat terwijl de accijnzen op brandstof de staat miljoenen euro’s opleveren? En dan vandaag: Electrabel maakt 100 % winst met afgeschreven energiecentrales en dat is een schande, aldus Johan Vande Lanotte, die meteen ook zegt dat dat geld naar de burgers moet terugvloeien. Wel: laten we de zaak meteen opengooien. Iedereen die in België belastingen betaalt, krijgt voortaan alles gratis. Een all-in zoals in sommige vakantieformules, zo met een armbandje. Je krijgt wel geen loon meer, dat gaat integraal naar de staat, maar in ruil hoef je niet meer te betalen bij de bakker, de huisarts, de bank, het openbaar vervoer, aan de benzinepomp.

En we doen er nog een schep bovenop: in plaats van 40 jaar te moeten werken, maken we het pensioentijdstip afhankelijk van de som van belastingen die je in je leven hebt betaald. In een keer heeft niemand nog zin om in het zwart te werken. Nog iemand een ideetje?

Gepost op 23 januari door Joeri Cornille op UrenDagenNachten, Www.middernacht.be/udn/ blogger.html

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content