Jos Bosmans-show

‘Het sterkste Eurosong-moment van de afgelopen 7 weken, deed zich toch wel gisterenavond voor, toen Bart Peeters ‘live telefoneerde’ met de woordvoerster van de Duitse jury:

– Und dann telefoniere ich nun mit die Deutsche, euhm… (denkt na over het woordje ‘jury’), Joeri! Oder heißen sie nicht Joeri? – Hahaha Bart, nein, ich heiße Anita. – Ach sooooooo, einen sehr guten Abend, heise Anita!

Jos Bosmans ten top!’

Gepost op 20 januari door Dominiek op dominiek. be

Ogilvy en Fanta: (blog)storm in een glas water

‘Ogilvy is blijkbaar met een campagne bezig voor Fanta. (…) Wat wel uniek is aan deze campagne is dat een deel ervan bestaat uit het gratis uitdelen van een nieuwe variëteit aan een aantal bloggers. (…) Waarom veroorzaakt dit nu zo veel ophef? Voor zover ik het begrijp, is het probleem de manier waarop de actie is aangekondigd: niet volgens een formele blogpost of via een mailing (…) maar via een oproep in de reacties bij Smetty (www.smetty.be). Hierdoor voelen sommige bloggers zich blijkbaar uitgesloten en zit het spel op de wagen. (…) Werkt de campagne uiteindelijk? Naar mijn gevoel gaat de helft van de aandacht naar hoe de campagne is opgezet, wie er wel en niet is uitgenodigd en waarom en nog meer van die dingen. Ik heb al wel een paar reviews gelezen van het product, maar niets dat mij nu aanzet om naar de winkel te hollen. (…) Wat is er misgelopen? Volgens mij ligt het duidelijk aan de aankondiging. Die had via een blogpost moeten gebeuren. (…) Maar het probleem bij Ogilvy is dat ze geen echte blog hebben.’

Gepost op 13 februari door Maarten Schenck op Blogologie (www.blogologie.be)

1 jaar Gentblogt

‘Een redactieploeg van een 14-tal vrijwilligers verzorgde in de loop van dit eerste jaar ruim 1800 berichten, a rato van bijna 5 per dag. Een trouw bezoekers- publiek liet meer dan 11.000 commentaren achter op de site, die dagelijks meer dan 2500 bezoekers trekt. (…) Ook de commentaren zijn een vast onderdeel geworden van het sociale weefsel achter de stadsblog: de vele lezers corrigeren en vullen aan waar nodig en houden hierbij geen blad voor de mond. De commentaren op Gentblogt zijn de ‘Ramblas’ van virtueel Gent (….) Feest. Het is druk op Gentblogt, en zoals het een onafhankelijke vzw betaamt, zijn er nauwelijks werkingsmiddelen. Daarom hebben we de Gentse politieke partijen uitgenodigd om ons en onze lezers een vat te trakteren op 24 februari in een nog nader te bepalen Gents café.’

Gepost op 15 februari door ‘redactie’ op Gentblogt (www.gentblogt.be)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content