Eyeopener

Steeds meer mensen vermijden melkproducten of gluten, en brood is nog net niet de baarlijke duivel geworden. Terwijl voor velen niet daar het probleem zit. Er worden te veel nonsens en halve waarheden verteld over wat we eten en hoe we dat (niet) verteren, meent professor Danny De Looze, kliniekhoofd van de dienst maag-, darm- en leverziekten van UZ Gent. In Lactose, glucose en co doet hij onderhoudend en toegankelijk uit de doeken wat een gezonde, evenwichtige voeding inhoudt en hoe het normale traject ‘van hapje tot kakje’ verloopt. Om dan in te zoomen op (de behandeling van) de meest voorkomende maag-darmaandoeningen. En ten slotte nog eens eenduidig uit te leggen wanneer je nu precies van een allergie, intolerantie of (over)gevoelige maag en darmen kunt spreken.

Lactose, gluten en co. Danny De Looze, Borgerhoff & Lamberigts, 2019, 208 blz., ISBN 9789089319524.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content