Steeds meer mensen vermijden melkproducten of gluten, en brood is nog net niet de baarlijke duivel geworden. Terwijl voor velen niet daar het probleem zit. Er worden te veel n...

Steeds meer mensen vermijden melkproducten of gluten, en brood is nog net niet de baarlijke duivel geworden. Terwijl voor velen niet daar het probleem zit. Er worden te veel nonsens en halve waarheden verteld over wat we eten en hoe we dat (niet) verteren, meent professor Danny De Looze, kliniekhoofd van de dienst maag-, darm- en leverziekten van UZ Gent. In Lactose, glucose en co doet hij onderhoudend en toegankelijk uit de doeken wat een gezonde, evenwichtige voeding inhoudt en hoe het normale traject 'van hapje tot kakje' verloopt. Om dan in te zoomen op (de behandeling van) de meest voorkomende maag-darmaandoeningen. En ten slotte nog eens eenduidig uit te leggen wanneer je nu precies van een allergie, intolerantie of (over)gevoelige maag en darmen kunt spreken.