Extreemrechtse aanslag in El Paso

© reuters

Shoppers worden uit een winkelcentrum in de Texaanse stad El Paso geleid, nadat de 21-jarige Patrick Crusius daar minstens twintig mensen doodschoot. Een half uur voor de moordpartij had Crusius een racistisch pamflet online geplaatst. Daarin sprak hij zich uit tegen rassenvermenging, en beweerde hij dat de Democraten illegale migranten het land in laten om stemmen te winnen. Hij ging ook tekeer tegen de Republikeinen, omdat zij de grote bedrijven steunen ‘en zo voor meer migratie zorgen’.

Enkele uren later werden in Dayton in de staat Ohio nog eens negen mensen vermoord bij een niet-gerelateerde schietpartij. Daarop brak naar goede gewoonte een discussie los over wapenbezit. De Amerikaanse president Donald Trump haalde zich de woede van de Democraten op de hals door te beweren dat er een strengere wapenwetgeving moet komen, maar dat die gekoppeld moet worden aan migratiehervormingen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content