Eerbetoon

Verpleegkundige Christie Watson leidt in Londen verpleegkundigen op, maar doceert ook creative writing en schrijft romans. In Met hoofd en hart deelt ze haar ervaringen van de afgelopen 20 jaar in de verpleging, op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen. Ze schrijft meeslepend over de vreugde en de tragiek van haar opmerkelijke loopbaan en maakt je deelgenoot van de doodgewone en toch bijzondere levens die het pad van een verpleegkundige kruisen. Dit ontroerende relaas is een eerbetoon aan verpleegkundigen, patiënten en hun naasten. Warm aanbevolen. En niet alleen aan (kandidaat-)verpleegkundigen. Want zoals de auteur zegt: “Ergens in ons leven worden we allemaal verpleegd. En zijn we allemaal verpleegkundige.”

Met hoofd en hart. Liefdevolle ervaringen van een verpleegkundige. Christie Watson, HarperCollins, 2018, 320 blz., ISBN 9789402701050.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content