De nieuwe Rado D-Star Ceramos® toont zich een waardige opvolger voor de Rado Diastar, die in 1962 het eerste onkrasbare polshorloge ter wereld was – en daardoor meteen ook het lievelingetje van horlogeverzamelaars werd. Het doet daarvoor een beroep op nieuwe materialen die perfect beantwoorden aan wat mensen tegenwoordig van een polshorloge verwachten. De Rado D-Star Ceramos® is een sportief en stijlvol accessoire dat er niet alleen leuk uitziet en tof om dragen is, het is ook verkrijgbaar tegen een betaalbare prijs.

Sinds 1957 doen ze er bij Rado alles aan om door het gebruik van de meest vooruitstrevende technieken steeds weer horloges te creëren die de tand des tijds probleemloos doorstaan. Het beste voorbeeld wat dat betreft, is misschien wel de Rado Diastar die met zijn imposante horlogering, in verhard staal, in het oog sprong. Het slimme gebruik van onder meer wolfraam leverde de Diastar destijds de titel van ‘meest onkrasbare’ polshorloge ter wereld op. In 2005 kwam er een herwerkte uitgave op de markt (onder de naam ‘Original’) en toen werd nog maar eens duidelijk dat het licht ovale polshorloge niet alleen een bestseller is gebleven, maar dat het ook nog steeds een inspiratiebron voor tal van andere horlogemakers is. De D-Star die in 2010 op de markt kwam geeft met zijn elliptische design een discreet knipoog naar zijn voorganger.

Vandaag zitten er exact 28 verschillende modellen in het gamma van Rado. Het meest recente model, de D-Star Ceramos® XL dankt zijn unieke karakter onder meer aan zijn vermogen om ongeschonden uit de meest penibele situaties te raken. En wie wil er nu geen polshorloge dat tegen een stootje kan?

Het Ceramospolshorloge is een verbeterde versie van de witgouden keramiek die Rado in 1993 ontwikkelde. Rado slaagt er met de op het eerste gezicht misschien wat aparte combinatie van keramiek en metaal wonderwel in om de troeven van beide materialen tegelijkertijd naar voren te brengen. Dankzij het gebruik van de keramiek is het horloge van een ongeëvenaarde hardheid (het is dubbel zo hard als een stalen horloge).

Het metaal levert de Ceramos een unieke witgouden stalen look op, iets waar nog niemand in geslaagd was in de wereld van de keramische polshorloges. Door de aparte wijze waarop de Ceramos® wordt vervaardigd, kan er met iets meer gewaagde modellen geëxperimenteerd worden. Het materiaal is licht en het grote voordeel van de hightechkeramiek is dat het horloge zich enigszins naar je pols kan ‘zetten’. Iets wat je van een gewoon stalen polshorloge uiteraard niet kunt verwachten. De Rado D-Star Ceramos® XL is voorzien van een automatische beweging (ETA 28-24) en is vanaf volgende maand verkrijgbaar in België.

door patrick delaroche

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content