Beleggers hebben voortdurend behoefte aan recente en betrouwbare financiële informatie. Het on?lineaanbod is haast onbeperkt. Hier alvast een aantal degelijke startpunten.

De meest voor de hand liggende on-linebron is natuurlijk internet. Zowel de ervaren als de beginnende belegger vindt er dag en nacht ruimschoots zijn gading. Voor extra info of diensten moet op sommige sites betaald worden, maar meestal volstaat een gratis registratie. Een greep uit het aanbod:

www.abcbourse.com

Maakt u wegwijs op de Franse markt.

www.asianbusinesswatch.com

Een gids voor financieel-economisch Azië.

www.beurs.nl

Overzichtelijke en uitgebreide Nederlandse portaalsite.

www.beurs24.be

Koersinformatie van 18 Europese en Noord-Amerikaanse beurzen met 20 minuten vertraging, portefeuillebeheer, economisch nieuws van De Standaard en persberichten.

www.bloomberg.com

Een klassieker die de bezoekers veel tools ter beschikking stelt.

www.bch.de

Business Channel biedt als portaalsite toegang tot het Duitse beursgebeuren.

www.echonet.be

Webstek die de reputatie van het Franstalige financiële dagblad L’Echo de la Bourse alle eer aandoet.

www.ft.com

Elektronisch zusje van de befaamde Britse Financial Times. U krijgt de Londense beurs in real-time en naast het dagelijkse financieel-economische nieuws onwaarschijnlijk veel beurs- en bedrijfsinformatie van overal ter wereld.

www.fool.com

Bescheiden begonnen, maar uitgegroeid tot een van de belangrijkste beleggingsfora. Fungeert daarnaast als portaal naar een resem gespecialiseerde sites. Behoorlijk alternatief en eigenzinnig. Het motto: To educate, amuse and enrich.

www.forteon.be

Uitgebreide én overzichtelijke Belgische beurssite.

het.beleggers.net

Inhoudelijk sterke en grafisch zeer duidelijke financiële site van Vlaamse makelij. Met professionele analyses, grafieken, dossiers, nieuws en fora.

www.tijd.be

De website van de De Financieel-Economische Tijd is een prima startpunt voor de beginnende belegger. U vindt er een nieuwsselectie uit de krant, de courante koersen, achtergrondinformatie en enkele portfoliomodules. Meer dan alleen een beurssite.

finance.yahoo.com

De financiële pagina’s van Yahoo bevatten een uitgebreide index, heel veel beursinformatie en -nieuws, een resem bedrijfsprofielen en een flexibele portfoliomodule.

G.M.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content