De hartenmuur van Londen

© Chris J Ratcliffe / Getty Images

Amira en haar broer Adem houden elkaar stevig vast voor een muur vol harten in Londen. Aan de zuidelijke oever van de Theems groeit dezer dagen een indrukwekkend herdenkingsmonument voor de coronadoden. Elk hart is anders en staat symbool voor een Brit die de strijd verloor tegen het virus. Dat zijn er veel, want intussen doodde corona al 127.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is het land koploper in Europa, al gaat het er de laatste maanden weer wat beter.

‘Een daad van liefde’, noemde initiatiefnemer Matt Fowler de herdenkingsmuur. Zelf verloor hij zijn vader aan het virus en hij schilderde ook het eerste hart op de muur. ‘Het zal een aantal dagen duren om alle dode harten van het land erop te tekenen’, voorspelt hij.

Ook de locatie van het herdenkingsmonument is geen toeval: vlak bij de Houses of Parliament en het ziekenhuis waar Boris Johnson behandeld werd tegen covid-19. ‘Zodat de politiek de persoonlijke verhalen van de coronadoden niet uit het oog verliest’, zeggen de initiatiefnemers.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content