De bloemetjes buitengezet

© PETER NICHOLLS / REUTERS

Ondanks de stralende kostuums kijken de heren nog wat voorzichtigjes. Het zijn de portiers van Annabel’s, een bekende club in Londen die net als alle horecazaken in het Verenigd Koninkrijk vorig weekend weer open mocht. In de media ging het al op voorhand over Super Saturday, want ook de Britten hadden meer dan drie maanden geen bar of restaurant meer vanbinnen gezien.

Het gevolg is intussen bekend: de heropening van de pubs leidde in verschillende steden tot chaotische taferelen, met dronken mensen, vechtpartijen en feestgangers die veel te dicht bij elkaar stonden. De Britse politie beleefde op veel plaatsen een bijzonder heftige nacht, ondanks herhaalde oproepen aan de feestgangers om zich aan de regels te houden.

Op de dag van de heropening telden de Britten nog maar 624 nieuwe coronabesmettingen, en dat aantal was al een tijd in dalende lijn. Wetenschappers vrezen dat de collectieve uitspatting van afgelopen weekend daar weleens verandering in zou kunnen brengen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content