Bewust genieten van voeding

Hoe ontstond ons huidige westerse voedingspatroon? Hoe houdt het verband met tal van chronische ziekten? Waarom wordt zo weinig gehoor gegeven aan onderzoeken die dat verband aantonen? En wat zijn de verschillen met een gezond voedingspatroon dat beschermend werkt? Antwoorden vind je in De bewuste Bourgondiër van doctor in de voedingswetenschappen Erica Rutten. Zij hoopt mensen te motiveren om hun eigen voedingspatroon zo gezond mogelijk te maken en bewust van voeding te genieten. De inzichten en tips die ze aanreikt zijn zoveel mogelijk op wetenschappelijk onderbouwde literatuur gebaseerd. Dit toegankelijk geschreven boek is zeker niet alleen voor professionals geschikt, maar voor al wie met zijn voeding een verschil wil maken voor zijn gezondheid.

De bewuste Bourgondiër. Van ongezond naar gezond voedingspatroon. Erica Rutten, Garant, 2017, 121 blz., ISBN 9789044135084.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content