Bart Cornand

Soms moet een mens in het diepe springen. George Enescu (1881-1955) deed het. Het jongetje uit Noord-Roemenië trok naar het conservatorium van Wenen en won er het respect van Johannes Brahms. Een man met een internationale blik, maar in zijn werk hoor je de grondtoon van zijn thuisland. Dat is precies wat jazzklarinettist Alex Simu en zijn kwintet proberen op te wekken. Volkse thema’s en orkestrale werken worden in de Handelsbeurs gekneed voor een klein ensemble.

Dezelfde avond stelt gitarist John Ghost (Jo De Geest, dus) zijn nieuwe album voor: Airships Are Organisms. Noem het gerust een supergroep van de jonge scene, met vibrafonist Wim Segers (Compro Oro), saxofonist Rob Banken (HAST), pianist Karel Cuelenaere (Bravo Big Band), bassist Lieven Van Pee (De Beren Gieren) en drummer Elias De Voldere (Nordmann). Tussen soundtrack en kraut, jazz en hedendaags klassiek.

Alex Simu/John Ghost / Handelsbeurs / Gent

Op 28/11

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content