Dat werd bekend na een onderhoud tussen de Franse president François Hollande en de Saoedische kroonprins Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed.

Het contract, zo lieten de diensten van de president weten, is nog niet ondertekend, maar zit 'in de afrondingsfase'. Er ontbreken "nog enkele technische elementen voor de afronding" Ook de VS leveren al wapens aan Libanon.

Het Libanese leger vroeg eerder hulp aan de internationale gemeenschap. Het probeert het conflict in buurland Syrië buiten de landsgrenzen te houden, en beschouwt zichzelf als te zwak bewapend.

Sinds enkele weken voert het Libanese leger in de streek van Aarsal, in het oosten van het land, strijd met Syrische, jihadistische groeperingen. Die houden een dertigtal soldaten en agenten gegijzeld.

'Traktatie'

Vorige week raakte al bekend dat de Verenigde Staten lichte wapens geleverd hebben aan het leger van Libanon. Het ging om een 'traktatie' van Washington. De VS onderhandelen ook over de levering van zwaardere wapens, ten bedrage van 1 miljard dollar. Ook deze wapens zouden met financiële steun van de Saoedi's worden aangekocht.

(Belga/RR)

Dat werd bekend na een onderhoud tussen de Franse president François Hollande en de Saoedische kroonprins Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed.Het contract, zo lieten de diensten van de president weten, is nog niet ondertekend, maar zit 'in de afrondingsfase'. Er ontbreken "nog enkele technische elementen voor de afronding" Ook de VS leveren al wapens aan Libanon.Het Libanese leger vroeg eerder hulp aan de internationale gemeenschap. Het probeert het conflict in buurland Syrië buiten de landsgrenzen te houden, en beschouwt zichzelf als te zwak bewapend.Sinds enkele weken voert het Libanese leger in de streek van Aarsal, in het oosten van het land, strijd met Syrische, jihadistische groeperingen. Die houden een dertigtal soldaten en agenten gegijzeld.Vorige week raakte al bekend dat de Verenigde Staten lichte wapens geleverd hebben aan het leger van Libanon. Het ging om een 'traktatie' van Washington. De VS onderhandelen ook over de levering van zwaardere wapens, ten bedrage van 1 miljard dollar. Ook deze wapens zouden met financiële steun van de Saoedi's worden aangekocht.(Belga/RR)