Koen Meulenaere

Jacky Mathijssen

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Jacky Mathijssen heeft een gouden zet gedaan.

U hebt kunnen lezen dat hij voorzitter is geworden van de BFC Pro, de Belgian Professional Football Coaches. Die dus eigenlijk B Pro FC zou moeten heten, maar om redenen van veeleer praktische aard is van die afkorting afgestapt.

Jacky is niet alleen voorzitter van de BFC Pro, hij is alleenheerser. Monocraat. Jazeker, hij heeft twee ondervoorzitters. En ieder die ooit voorzitter is geweest, maakt niet uit waarvan, zal beamen: keer nooit je rug naar een ondervoorzitter want voor je helemaal gedraaid bent, steekt er al een mes in. Maar niet zo in de BFC Pro. De twee ondervoorzitters zijn Ceulemans Jan en Broos Hugo. Uitgekiende keuze: voor Caje is alles goed, en Hugo zit ergens in een broeierige bedoeïenentent in het midden van de woestijn te overpeinzen dat indien de Belgische jeugd evenveel manieren zou hebben als de Abudhabische, ons land er beter aan toe zou zijn. En hij ook.

Jacky Mathijssen ís dus de enige echte leider van de BFC Pro. En nu zouden wij eens willen zien welke arbiter het nog zal aandurven om de voorzitter naar de tribune te sturen. Welke ref zal nog een verslag opmaken wanneer Jacky discreet naar zijn geloofsovertuiging komt informeren? Het volstaat dat Mathijssen langs zijn neus weg vraagt welke graad de scheidsrechter bekleedt in de Belgian Professional Football Referees (de BFR Pro) en het gesprek zal gauw afgelopen zijn: ‘Gewoon lid!? U spreekt hier wel tegen een voorzitter hé vriend. In uw plaats zou ik mijn plaats kennen.’

Alleen Robert Jeurissen zal nog gemachtigd zijn Jacky eventueel te interpelleren. En die Limburgers, het is geweten, regelen zoiets op geheel eigen wijze onder elkaar. Vraag is of Jacques De Ketelaere Mathijssen nog een straf zal durven opleggen, laat staan een stadionverbod. En zo zal eindelijk gerechtigheid heersen in het Belgische voetbal. Leve de BFC Pro, leve haar voorzitter.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content