In beeld: de overstromingen in Thailand

In beeld: de overstromingen in Thailand
Thailand kent een tropisch regenklimaat dat onder invloed staat van de moesson, maar dit zijn de zwaarste overstromingen in tientallen jaren. © Reuters

01 © Reuters

Thailand kent een tropisch regenklimaat dat onder invloed staat van de moesson, maar dit zijn de zwaarste overstromingen in tientallen jaren.

02 © Reuters

Vooral de centrale en de bergachtige noordoostelijke provincies van het land zijn getroffen. Vijfentwintig van de 77 Thaise provincies staan op dit moment onder water.

03 © Reuters

Zowat 2,5 miljoen mensen werden getroffen door het noodweer.

04 © Reuters

De overstromingen eisten al van 56 mensen het leven. De meesten van hen verdronken, anderen stierven in ongevallen als gevolg van de overstromingen, zoals elektrocutie.

05 © Reuters

Naar schatting 170.000 inwoners zijn getroffen door ziektes die voortvloeien uit de slechte hygiënische toestand die voortkomt uit de waterellende.

06 © Reuters

Het ministerie van Volksgezondheid zegt de verspreiding van aan de overstromingen gerelateerde ziektes nauwlettend in de gaten te zullen houden.

07 © Reuters

De schade aan de oogst, woningen en de infrastructuur wordt geschat op meer dan 240 miljoen euro. De overheid stelde al 2,4 miljoen euro beschikbaar voor tenten, boten en levensmiddelen.

08 © Reuters

Veel van de neerslag vindt via de Chao Praya, de rivier die door Bangkok stroomt, een weg naar de Golf van Thailand.

09 © Reuters

Er werden nooddijken van zandzakken opgetrokken langs de rivier, om Bangkok te beschermen tegen een watersnood. Deze lijken voorlopig stand te houden.

10 © Reuters

Ook werden 27 tijdelijke bruggen opgetrokken om risicowijken te ontsluiten.

11 © Reuters

De verwachting is dat het waterpeil van de rivier nu gaat dalen, tenzij er opnieuw veel regen komt.