'Alcoholconsumptie wordt doorgaans geassocieerd met riskant seksueel gedrag', stellen de onderzoekers van de Universiteit van Bristol. Via een studie wilden zij nagaan of alcoholgebruik ertoe leidde dat een persoon als aantrekkelijker beschouwd werd dan nuchtere individuen.

Perceptie en uiterlijk opkrikken

Ja, het wordt al eens gezegd dat wie een glaasje te veel op heeft anderen mooier gaat zien dan dat ze werkelijk zijn. Maar behalve het verbeteren van de perceptie, lijkt alcoholgebruik nu ook het eigen uiterlijk een boost te geven. Hoewel: de volgende studie geeft aan dat ook hier alcoholgebruik met mate is aangewezen.

De onderzoekers brachten 40 heteroseksuele mannen en vrouwen samen, gelijk verdeeld over beide genders, en lieten hen een test uitvoeren waarbij ze de aantrekkelijkheid van mensen moesten beoordelen. Daarbij kregen ze telkens twee foto's te zien van dezelfde persoon: nuchter op het ene beeld, na het drinken van of 250 milliliter wijn (een heel groot glas) of 500 milliliter (twee derde van een fles) op de tweede foto. Telkens moesten de proefpersonen bepalen op welk beeld het individu er het aantrekkelijkst uitzag.

Subtiele glimlach

Zo bleek dat de foto's van wie een heel groot glas wijn ophad als het meest aantrekkelijk werden beschouwd. Daarop volgden de foto's van wie nuchter was. Wie twee derde van een fles wijn achterover had geslagen, werd het minst aantrekkelijk bevonden.

Het verschil zou te wijten zijn aan een verhoogde blos, doorgaans het resultaat van een lichte alcoholconsumptie, zo schrijft Time.com. Maar ook de spieren die lichtjes ontspannen en de subtiele glimlach dragen bij tot het betere beeld met het idee van een positieve gemoedstoestand. (WB)

'Alcoholconsumptie wordt doorgaans geassocieerd met riskant seksueel gedrag', stellen de onderzoekers van de Universiteit van Bristol. Via een studie wilden zij nagaan of alcoholgebruik ertoe leidde dat een persoon als aantrekkelijker beschouwd werd dan nuchtere individuen.Ja, het wordt al eens gezegd dat wie een glaasje te veel op heeft anderen mooier gaat zien dan dat ze werkelijk zijn. Maar behalve het verbeteren van de perceptie, lijkt alcoholgebruik nu ook het eigen uiterlijk een boost te geven. Hoewel: de volgende studie geeft aan dat ook hier alcoholgebruik met mate is aangewezen.De onderzoekers brachten 40 heteroseksuele mannen en vrouwen samen, gelijk verdeeld over beide genders, en lieten hen een test uitvoeren waarbij ze de aantrekkelijkheid van mensen moesten beoordelen. Daarbij kregen ze telkens twee foto's te zien van dezelfde persoon: nuchter op het ene beeld, na het drinken van of 250 milliliter wijn (een heel groot glas) of 500 milliliter (twee derde van een fles) op de tweede foto. Telkens moesten de proefpersonen bepalen op welk beeld het individu er het aantrekkelijkst uitzag.Zo bleek dat de foto's van wie een heel groot glas wijn ophad als het meest aantrekkelijk werden beschouwd. Daarop volgden de foto's van wie nuchter was. Wie twee derde van een fles wijn achterover had geslagen, werd het minst aantrekkelijk bevonden.Het verschil zou te wijten zijn aan een verhoogde blos, doorgaans het resultaat van een lichte alcoholconsumptie, zo schrijft Time.com. Maar ook de spieren die lichtjes ontspannen en de subtiele glimlach dragen bij tot het betere beeld met het idee van een positieve gemoedstoestand. (WB)