Volgens de nieuwste rookenquête van Stichting tegen Kanker wil momenteel 58 procent van de rokers stoppen. Dat is 7 procent meer dan een jaar geleden. Het merendeel van de kandidaat-stoppers, 70 procent, wil dit onder begeleiding doen, liefst door een arts of verpleegkundige.

In de eerste helft van 2013 kende Tabakstop ook 40 procent meer telefonische contacten met mensen die van hun rookverslaving af wilden. Stichting tegen Kanker houdt jaarlijks een enquête over het rookgedrag van de Belgen. Bij de jongste enquête blijkt dat meer dan de helft van de rokers, 58 procent, wil stoppen met roken. De meerderheid van de kandidaat-stoppers wil dat zelfs binnen het komende jaar.

Uit de laatste enquête van de Stichting in 2013 blijkt dat 4 op 10 rokers al ooit door zijn of haar huisarts is aangesproken over stoppen met roken. Dat is een belangrijke stijging tegenover 2012, toen het er slechts 3 op 10 waren.

Waarschuwingsfoto's

In de eerste helft van 2013 kende Tabakstop 40 procent meer telefonische contacten in vergelijking met de eerste helft van 2012. Sinds 1 januari 2011 is de vermelding van het gratis nummer 0800 111 00 en www.tabakstop.be op alle sigarettenpakjes verplicht, maar op pakjes roltabak staan nog geen waarschuwingsfoto's en geen vermelding van Tabakstop.

In februari 2012 had minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx beloofd om dit te verplichten per koninklijk besluit. Tot op vandaag is die belofte niet nagekomen, zo stelt Stichting tegen Kanker vast. (Belga/INM)

Volgens de nieuwste rookenquête van Stichting tegen Kanker wil momenteel 58 procent van de rokers stoppen. Dat is 7 procent meer dan een jaar geleden. Het merendeel van de kandidaat-stoppers, 70 procent, wil dit onder begeleiding doen, liefst door een arts of verpleegkundige. In de eerste helft van 2013 kende Tabakstop ook 40 procent meer telefonische contacten met mensen die van hun rookverslaving af wilden. Stichting tegen Kanker houdt jaarlijks een enquête over het rookgedrag van de Belgen. Bij de jongste enquête blijkt dat meer dan de helft van de rokers, 58 procent, wil stoppen met roken. De meerderheid van de kandidaat-stoppers wil dat zelfs binnen het komende jaar. Uit de laatste enquête van de Stichting in 2013 blijkt dat 4 op 10 rokers al ooit door zijn of haar huisarts is aangesproken over stoppen met roken. Dat is een belangrijke stijging tegenover 2012, toen het er slechts 3 op 10 waren. Waarschuwingsfoto's In de eerste helft van 2013 kende Tabakstop 40 procent meer telefonische contacten in vergelijking met de eerste helft van 2012. Sinds 1 januari 2011 is de vermelding van het gratis nummer 0800 111 00 en www.tabakstop.be op alle sigarettenpakjes verplicht, maar op pakjes roltabak staan nog geen waarschuwingsfoto's en geen vermelding van Tabakstop. In februari 2012 had minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx beloofd om dit te verplichten per koninklijk besluit. Tot op vandaag is die belofte niet nagekomen, zo stelt Stichting tegen Kanker vast. (Belga/INM)