Dat meldt De Morgen.

Het gerenommeerde vakblad Pediatric Obesity spreekt van "een veelbelovende piste in de strijd tegen overgewicht bij kinderen". De oplossing? Niet alleen frisdrank vervangen door water, maar ook de omgeving veiliger maken zodat kinderen meer kunnen bewegen.

In de twee proefsteden Moeskroen en Marche-en-Famenne daalde het overgewicht bij kleuters in drie jaar met 2,1 procent. En dat terwijl de overtollige kilo's bij de rest van de Franse gemeenschap nog lichtjes toenamen. Voor het nationaal actieplan Viasano werden de kleuters gewikt en gewogen. De studie vergeleek de BMI (body mass index) van 1.300 kleintjes in 2007 met de BMI van kleuters in 2010. Het ging dus om een vergelijkbare onderzoeksgroep, niet om dezelfde kinderen.

(Belga/RR)

Dat meldt De Morgen. Het gerenommeerde vakblad Pediatric Obesity spreekt van "een veelbelovende piste in de strijd tegen overgewicht bij kinderen". De oplossing? Niet alleen frisdrank vervangen door water, maar ook de omgeving veiliger maken zodat kinderen meer kunnen bewegen. In de twee proefsteden Moeskroen en Marche-en-Famenne daalde het overgewicht bij kleuters in drie jaar met 2,1 procent. En dat terwijl de overtollige kilo's bij de rest van de Franse gemeenschap nog lichtjes toenamen. Voor het nationaal actieplan Viasano werden de kleuters gewikt en gewogen. De studie vergeleek de BMI (body mass index) van 1.300 kleintjes in 2007 met de BMI van kleuters in 2010. Het ging dus om een vergelijkbare onderzoeksgroep, niet om dezelfde kinderen. (Belga/RR)