Sinds december 2010 hebben al vijf vrouwen in België borstimplantaten van de Franse firma PIP laten verwijderen. Dat heeft het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) meegedeeld.

Vier van de vijf vrouwen zijn tot die ingreep overgegaan nadat de implantaten gelekt hadden. De vijfde vrouw liet de protheses preventief verwijderen, zo meldt woordvoerster Ann Eeckhout van het FAGG. Het ging telkens om vrouwen die om esthetische redenen een ingreep hadden ondergaan in kleine privéziekenhuizen. In grotere ziekenhuizen werd geen gebruik gemaakt van de implantaten van PIP. Wellicht zullen daardoor in België minder vrouwen met de implantaten rondlopen dan in andere landen.

Bij de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie hebben zich momenteel al zo'n honderd Belgische vrouwen gemeld die borstimplantaten van PIP hebben.

De borstimplantaten van PIP zijn omstreden nadat in april 2010 bekend was geraakt dat daarvoor siliconen gebruikt worden die bestemd zijn voor industrieel gebruik. Sindsdien heeft het FAGG de invoer en verdeling ervan in ons land laten stopzetten. De bestaande stocks werden vernietigd. (Belga/INM)

Sinds december 2010 hebben al vijf vrouwen in België borstimplantaten van de Franse firma PIP laten verwijderen. Dat heeft het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) meegedeeld. Vier van de vijf vrouwen zijn tot die ingreep overgegaan nadat de implantaten gelekt hadden. De vijfde vrouw liet de protheses preventief verwijderen, zo meldt woordvoerster Ann Eeckhout van het FAGG. Het ging telkens om vrouwen die om esthetische redenen een ingreep hadden ondergaan in kleine privéziekenhuizen. In grotere ziekenhuizen werd geen gebruik gemaakt van de implantaten van PIP. Wellicht zullen daardoor in België minder vrouwen met de implantaten rondlopen dan in andere landen. Bij de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie hebben zich momenteel al zo'n honderd Belgische vrouwen gemeld die borstimplantaten van PIP hebben. De borstimplantaten van PIP zijn omstreden nadat in april 2010 bekend was geraakt dat daarvoor siliconen gebruikt worden die bestemd zijn voor industrieel gebruik. Sindsdien heeft het FAGG de invoer en verdeling ervan in ons land laten stopzetten. De bestaande stocks werden vernietigd. (Belga/INM)