De sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) neemt deel aan het pilootproject 'multimove voor kinderen' om de allerkleinsten tussen 3 en 8 jaar meer aan te zetten tot bewegen op een verantwoorde, onderbouwde, maar ook plezierige manier. Wekelijks worden er lessenreeksen aangeboden in de sporthallen van Koekelberg en Schaarbeek. Dat meldt het kabinet van bevoegd staatssecretaris, Bruno De Lille (Groen), maandag in een communiqué. Omdat de basis van motorische vaardigheden immers in de kinderjaren wordt gelegd, is lichaamsbeweging een must voor de mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen, klinkt het.

Volgens recent onderzoek is er al op de kleuterleeftijd een tekort aan lichaamsbeweging wat voor onder meer overgewicht en een motorische achterstand zorgt. "Het project "Multimove voor kinderen" geeft een pasklaar antwoord op deze recente bevindingen. In het belang van onze kinderen moeten bewegingsstimulerende maatregelen genomen worden - zeker in onze stedelijke omgeving. Ik ben dan ook blij dat we dit pilootproject naar Brussel hebben kunnen halen", aldus bevoegd collegelid Bruno De Lille.

Lessenreeksen

De VGC organiseert sessies in de VGC Sporthal in Koekelberg en in de Sporthal E.Hiel in Schaarbeek. Er worden lessenreeksen aangeboden voor telkens drie leeftijdsgroepen (van 3 tot 4 jaar, van 5 tot 6 jaar en van 7 tot 8 jaar). Er staan combinaties van lopen, springen en bewegen op het programma. (Belga/INM)

De sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) neemt deel aan het pilootproject 'multimove voor kinderen' om de allerkleinsten tussen 3 en 8 jaar meer aan te zetten tot bewegen op een verantwoorde, onderbouwde, maar ook plezierige manier. Wekelijks worden er lessenreeksen aangeboden in de sporthallen van Koekelberg en Schaarbeek. Dat meldt het kabinet van bevoegd staatssecretaris, Bruno De Lille (Groen), maandag in een communiqué. Omdat de basis van motorische vaardigheden immers in de kinderjaren wordt gelegd, is lichaamsbeweging een must voor de mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen, klinkt het. Volgens recent onderzoek is er al op de kleuterleeftijd een tekort aan lichaamsbeweging wat voor onder meer overgewicht en een motorische achterstand zorgt. "Het project "Multimove voor kinderen" geeft een pasklaar antwoord op deze recente bevindingen. In het belang van onze kinderen moeten bewegingsstimulerende maatregelen genomen worden - zeker in onze stedelijke omgeving. Ik ben dan ook blij dat we dit pilootproject naar Brussel hebben kunnen halen", aldus bevoegd collegelid Bruno De Lille. Lessenreeksen De VGC organiseert sessies in de VGC Sporthal in Koekelberg en in de Sporthal E.Hiel in Schaarbeek. Er worden lessenreeksen aangeboden voor telkens drie leeftijdsgroepen (van 3 tot 4 jaar, van 5 tot 6 jaar en van 7 tot 8 jaar). Er staan combinaties van lopen, springen en bewegen op het programma. (Belga/INM)