"Het grootste deel van het verschil is waarschijnlijk een gevolg van de cholesterol en de bloeddruk" die bij niet-vegetariërs doorgaans een pak hoger liggen.

"Dat toont aan dat voeding een grote rol speelt bij de preventie van hartziekten", zegt dokter Francesca Crowe van de universiteit van Oxford, een van de belangrijkste auteurs van de studie.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij bijna 45.000 Engelse en Schotse vrijwilligers van 50 tot 70 jaar oud.

Het gaat om het grootste onderzoek dat ooit in het Verenigd Koninkrijk is uitgevoerd naar het risico op hart- en vaatziekten bij vegetariërs en niet-vegetariërs. Zowat een derde van de onderzochte mensen was vegetariër. (Belga/TE)

"Het grootste deel van het verschil is waarschijnlijk een gevolg van de cholesterol en de bloeddruk" die bij niet-vegetariërs doorgaans een pak hoger liggen. "Dat toont aan dat voeding een grote rol speelt bij de preventie van hartziekten", zegt dokter Francesca Crowe van de universiteit van Oxford, een van de belangrijkste auteurs van de studie. Het onderzoek werd uitgevoerd bij bijna 45.000 Engelse en Schotse vrijwilligers van 50 tot 70 jaar oud. Het gaat om het grootste onderzoek dat ooit in het Verenigd Koninkrijk is uitgevoerd naar het risico op hart- en vaatziekten bij vegetariërs en niet-vegetariërs. Zowat een derde van de onderzochte mensen was vegetariër. (Belga/TE)