Binnenkort kan men online bekijken wanneer men zich moet laten onderzoeken voor baarmoederhalskanker, borstkanker of dikkedarmkanker. Voortaan staat bovendien gedetailleerde informatie over bevolkingsonderzoeken op een speciale website.

Dat zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) vrijdag in Het Belang van Limburg.

Gedetailleerde cijfers over de bevolkingsonderzoeken per gemeente en leeftijdsgroep zijn online beschikbaar. Van elke gemeente staat er op de website bevolkingsonderzoek.incijfers.be een apart rapport over hoe die het doet, vergeleken met de rest van Vlaanderen. Voor borst- en baarmoederhalskanker zijn die rapporten er nu al, voor dikkedarmkanker vanaf 11 februari. Dit zijn interessante cijfers voor lokale besturen en dokters.

"Over een paar maanden zul je ook zelf online kunnen opzoeken hoe het met je eigen dossier is gesteld", zegt Patrick Martens van het Centrum voor Kankeropsporing. "Je kan dan je eigen profiel consulteren en kijken wanneer je voor het laatst een test hebt ondergaan en tegen wanneer je een nieuwe moet laten doen." (Belga/SD)

Dat zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) vrijdag in Het Belang van Limburg.Gedetailleerde cijfers over de bevolkingsonderzoeken per gemeente en leeftijdsgroep zijn online beschikbaar. Van elke gemeente staat er op de website bevolkingsonderzoek.incijfers.be een apart rapport over hoe die het doet, vergeleken met de rest van Vlaanderen. Voor borst- en baarmoederhalskanker zijn die rapporten er nu al, voor dikkedarmkanker vanaf 11 februari. Dit zijn interessante cijfers voor lokale besturen en dokters. "Over een paar maanden zul je ook zelf online kunnen opzoeken hoe het met je eigen dossier is gesteld", zegt Patrick Martens van het Centrum voor Kankeropsporing. "Je kan dan je eigen profiel consulteren en kijken wanneer je voor het laatst een test hebt ondergaan en tegen wanneer je een nieuwe moet laten doen." (Belga/SD)