Vooral vrouwen, Franstaligen en jongeren tussen 25 en 34 jaar zeggen vertrouwen te hebben in homeopathische geneesmiddelen. Belgen gebruiken die hoofdzakelijk om winterkwalen, stress, blauwe plekken en bulten, spijsverteringsproblemen en allergieën te bestrijden. Ook zijn ze populair in de kinderapotheek. Zo leert een recent onderzoek van het marktonderzoeksbureau Ipsos.

Het succes van homeopathische producten is niet het resultaat van reclamecampagnes, waarschijnlijk evenmin van positieve media-aandacht. Aangezien homeopathie een zaak is van believers en non-believers ligt het voor de hand dat ze vooral door mond-tot-mondreclame aanhang wint. Mensen krijgen van familie, kennissen en vrienden de raad om 'het' eens te proberen. Echte believers komen minder vaak bij de conventionele huisarts over de vloer omdat ze eerder wantrouwig staan tegenover de klassieke geneeskunde. Ze geloven meer in preventie dan in genezing.

Van de mensen die al homeopathische middeltjes hebben gebruikt, zegt 5 procent ermee te zijn opgehouden.

Vooral vrouwen, Franstaligen en jongeren tussen 25 en 34 jaar zeggen vertrouwen te hebben in homeopathische geneesmiddelen. Belgen gebruiken die hoofdzakelijk om winterkwalen, stress, blauwe plekken en bulten, spijsverteringsproblemen en allergieën te bestrijden. Ook zijn ze populair in de kinderapotheek. Zo leert een recent onderzoek van het marktonderzoeksbureau Ipsos. Het succes van homeopathische producten is niet het resultaat van reclamecampagnes, waarschijnlijk evenmin van positieve media-aandacht. Aangezien homeopathie een zaak is van believers en non-believers ligt het voor de hand dat ze vooral door mond-tot-mondreclame aanhang wint. Mensen krijgen van familie, kennissen en vrienden de raad om 'het' eens te proberen. Echte believers komen minder vaak bij de conventionele huisarts over de vloer omdat ze eerder wantrouwig staan tegenover de klassieke geneeskunde. Ze geloven meer in preventie dan in genezing. Van de mensen die al homeopathische middeltjes hebben gebruikt, zegt 5 procent ermee te zijn opgehouden.