Wetenschappelijk onderzoek van de jongste jaren suggereert dat veroudering tegengaan mogelijk is, aldus de onderzoekers van onder ander de Harvard- en Columbia-universiteiten in de jongste editie van het medische vakblad Health Affairs. Zelfs een beperkt succes zou al een zichtbaar effect hebben op de gezondheid van 65-plussers tussen 2030 en 2060.

Op die manier zouden in 2060 in de VS volgens de vorsers 12 miljoen extra senioren in goede gezondheid verkeren, of veel meer dan wat onderzoek naar kanker en hartaandoeningen zelfs in de meest optimistische scenario's zou opleveren.

"Als we trager zouden verouderen, zou het meteen ook mogelijk zijn om simultaan de opkomst en progressie van een groot aantal ziektes uit te stellen", argumenteren de onderzoekers nog. (Belga/TV)

Wetenschappelijk onderzoek van de jongste jaren suggereert dat veroudering tegengaan mogelijk is, aldus de onderzoekers van onder ander de Harvard- en Columbia-universiteiten in de jongste editie van het medische vakblad Health Affairs. Zelfs een beperkt succes zou al een zichtbaar effect hebben op de gezondheid van 65-plussers tussen 2030 en 2060.Op die manier zouden in 2060 in de VS volgens de vorsers 12 miljoen extra senioren in goede gezondheid verkeren, of veel meer dan wat onderzoek naar kanker en hartaandoeningen zelfs in de meest optimistische scenario's zou opleveren. "Als we trager zouden verouderen, zou het meteen ook mogelijk zijn om simultaan de opkomst en progressie van een groot aantal ziektes uit te stellen", argumenteren de onderzoekers nog. (Belga/TV)