In de zuidelijk-Franse Var is stichter Jean-Claude Mas van fabrikant PIP van borstimplantaten opgepakt, zo heeft een bron bij de politie bekendgemaakt. Mas is voorwerp van twee gerechtelijke procedures.

Mas werd opgepakt in de woning van zijn gezellin in Six-Fours en vertoeft nu in voorlopige hechtenis.

Lekken
Rond PIP is een schandaal ontstaan. Het Franse bedrijf wordt ervan verdacht een minderwaardige gel te hebben gebruikt, waardoor het implantaat kan gaan lekken.

Voorzitter-stichter Jean-Claude Mas van de groep Poly Implant Prothèse (PIP) heeft in oktober tegen speurders uit Marseille toegegeven dat zijn bedrijf met borstprothesen heeft geknoeid. Mas zei op de hoogte te zijn geweest van "welbewust knoeien" sinds 1993 bij de aanmaak van borstimplantaten.

Scheurtjes

Sinds 2008 hebben meerdere artsen scheurtjes in de prothesen vastgesteld, waardoor hun levensduur zou dalen van 10 tot 15 jaar naar zes maanden tot twee jaar.

De Franse minister van Volksgezondheid waarschuwde vorige maand als eerste voor het gevaar van lekkende PIP borstimplantaten. Hij deed een oproep tot vrouwen om de gevaarlijke implantaten te laten verwijderen.

In België ging minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx niet zo ver. De minister garandeert wel terugbetaling van de verwijdering van alle gescheurde PIP implantaties en lanceerde een actieplan om in de toekomst alle borstimplantaties verplicht te registreren. In ons land zijn 674 borstimplanten van PIP gebruikt volgens het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). (Belga/EE)

In de zuidelijk-Franse Var is stichter Jean-Claude Mas van fabrikant PIP van borstimplantaten opgepakt, zo heeft een bron bij de politie bekendgemaakt. Mas is voorwerp van twee gerechtelijke procedures. Mas werd opgepakt in de woning van zijn gezellin in Six-Fours en vertoeft nu in voorlopige hechtenis. Lekken Rond PIP is een schandaal ontstaan. Het Franse bedrijf wordt ervan verdacht een minderwaardige gel te hebben gebruikt, waardoor het implantaat kan gaan lekken. Voorzitter-stichter Jean-Claude Mas van de groep Poly Implant Prothèse (PIP) heeft in oktober tegen speurders uit Marseille toegegeven dat zijn bedrijf met borstprothesen heeft geknoeid. Mas zei op de hoogte te zijn geweest van "welbewust knoeien" sinds 1993 bij de aanmaak van borstimplantaten. Scheurtjes Sinds 2008 hebben meerdere artsen scheurtjes in de prothesen vastgesteld, waardoor hun levensduur zou dalen van 10 tot 15 jaar naar zes maanden tot twee jaar. De Franse minister van Volksgezondheid waarschuwde vorige maand als eerste voor het gevaar van lekkende PIP borstimplantaten. Hij deed een oproep tot vrouwen om de gevaarlijke implantaten te laten verwijderen. In België ging minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx niet zo ver. De minister garandeert wel terugbetaling van de verwijdering van alle gescheurde PIP implantaties en lanceerde een actieplan om in de toekomst alle borstimplantaties verplicht te registreren. In ons land zijn 674 borstimplanten van PIP gebruikt volgens het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). (Belga/EE)