Wil u weten wat Europa met uw zuurverdiend belastinggeld doet? Wel het sponsort daar onder meer het DALi-project mee, een project dat mee ingevuld wordt door de researchafdeling van Siemens en dat tot doel heeft een slimme rollator te ontwikkelen die onder meer ouderen veilig door openbare gebouwen leidt.

X-box

De c-Walker is een high-tech rollator die werkt met een soort ingebouwd 'menselijk' navigatiesysteem dat perfect obstakels en borden kan detecteren en dus ook vermijden. In de slimme rollator zit, naast een 3D-camera, ook een Kinect-sensor, een uitvinding van Microsoft die eigenlijk werd ontwikkeld voor de X-box. Die sensor screent de omgeving in real time en 'ziet' niet alleen obstakels, maar zelfs wat er op informatieborden staat. Via een geluid of trilling waarschuwt de rollator de gebruiker.

Wil u weten wat Europa met uw zuurverdiend belastinggeld doet? Wel het sponsort daar onder meer het DALi-project mee, een project dat mee ingevuld wordt door de researchafdeling van Siemens en dat tot doel heeft een slimme rollator te ontwikkelen die onder meer ouderen veilig door openbare gebouwen leidt.De c-Walker is een high-tech rollator die werkt met een soort ingebouwd 'menselijk' navigatiesysteem dat perfect obstakels en borden kan detecteren en dus ook vermijden. In de slimme rollator zit, naast een 3D-camera, ook een Kinect-sensor, een uitvinding van Microsoft die eigenlijk werd ontwikkeld voor de X-box. Die sensor screent de omgeving in real time en 'ziet' niet alleen obstakels, maar zelfs wat er op informatieborden staat. Via een geluid of trilling waarschuwt de rollator de gebruiker.