Heel veel mensen zijn ziek en hebben vooral last van infecties aan de luchtwegen. De laatste week van augustus waren er per 100.000 Belgen 750 ziek, nu al 1.800. Dat zegt Steven Van Gucht van het Wetenschappelijk Instituut voor de Volkgezondheid (WIV).

Dokters zien vooral zieke baby's en kleuters: kinderen besmetten elkaar in de crèche of op school, en daarna besmetten ze hun ouders. "De cijfers zijn duidelijk: we zitten met een piek", zegt het WIV, dat cijfers krijgt van alle dokters in België.

Het gaat volgens de dokters vooral om virale infecties, geen bacteriële. "Beter worden kan alleen als je goed uitziekt en veel rust", aldus Van Gucht. (Belga/TE)

Heel veel mensen zijn ziek en hebben vooral last van infecties aan de luchtwegen. De laatste week van augustus waren er per 100.000 Belgen 750 ziek, nu al 1.800. Dat zegt Steven Van Gucht van het Wetenschappelijk Instituut voor de Volkgezondheid (WIV). Dokters zien vooral zieke baby's en kleuters: kinderen besmetten elkaar in de crèche of op school, en daarna besmetten ze hun ouders. "De cijfers zijn duidelijk: we zitten met een piek", zegt het WIV, dat cijfers krijgt van alle dokters in België. Het gaat volgens de dokters vooral om virale infecties, geen bacteriële. "Beter worden kan alleen als je goed uitziekt en veel rust", aldus Van Gucht. (Belga/TE)