"Meer mannen laten hun zaad ook invriezen voor ze een kankerbehandeling ondergaan", zegt dokter Verheyen van het UZA in Het Belang van Limburg.

In vergelijking met onze buurlanden lag het aantal spermadonoren in ons land bedroevend laag. De wachtlijsten voor kunstmatige bevruchting bij vrouwen zijn ellendig lang. Wie een ivf-behandeling wilde ondergaan, moest vaak maanden geduld oefenen.

Sensibiliseringscampagnes

"Die wachtlijsten zijn intussen weggewerkt", zegt androloog dokter Benny Verheyen van het UZA. "Wie voor een behandeling komt, moet eerst uiteraard een reeks onderzoeken ondergaan. Zijn die achter de rug en de patiënt is klaar voor de behandeling dan kan die in principe onmiddellijk starten."

Onder meer door verscheidene sensibiliseringscampagnes is het aantal mannen dat vrijwillig zaad afstaat aan een van de erkende spermabanken in ons land fors gestegen. (Belga/TE)

"Meer mannen laten hun zaad ook invriezen voor ze een kankerbehandeling ondergaan", zegt dokter Verheyen van het UZA in Het Belang van Limburg. In vergelijking met onze buurlanden lag het aantal spermadonoren in ons land bedroevend laag. De wachtlijsten voor kunstmatige bevruchting bij vrouwen zijn ellendig lang. Wie een ivf-behandeling wilde ondergaan, moest vaak maanden geduld oefenen. Sensibiliseringscampagnes "Die wachtlijsten zijn intussen weggewerkt", zegt androloog dokter Benny Verheyen van het UZA. "Wie voor een behandeling komt, moet eerst uiteraard een reeks onderzoeken ondergaan. Zijn die achter de rug en de patiënt is klaar voor de behandeling dan kan die in principe onmiddellijk starten." Onder meer door verscheidene sensibiliseringscampagnes is het aantal mannen dat vrijwillig zaad afstaat aan een van de erkende spermabanken in ons land fors gestegen. (Belga/TE)