Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters neemt, samen met enkele van zijn kabinetsmedewerkers, deel aan een experiment rond stress op het werk. Tijdens het experiment, dat wordt uitgevoerd door imec en de KU Leuven, zal het stressniveau van de minister worden opgevolgd via draagbare sensoren en de smartphone.

Het onderzoek heeft de ambitie om stress op de werkvloer aan te pakken door gebruik te maken van draagbare sensoren. Aan de hand van fysiologische waarnemingen willen de onderzoekers nagaan wat stress veroorzaakt en hoe men best met die stress kan omgaan. Met het onderzoek wil men komen tot een app voor de smartphone die mensen kan helpen bij het omgaan met werkgerelateerde stress.

De onderzoekers willen 1.500 proefpersonen betrekken bij hun onderzoek. Een van hen is dus Vlaams minister Philippe Muyters. Hij kreeg donderdag op zijn kabinet een onderzoekster over de vloer die de nodige sensoren kwam aanbrengen en het experiment kwam toelichten.

Bedoeling is dat het stress- en activiteitsniveau van de minister verschillende dagen wordt opgevolgd. De verzamelde gegevens worden wel geanonimiseerd. Zo zal het bijvoorbeeld onmogelijk zijn om na te gaan of de minister meer stress krijgt van een telefoontje van een collega-minister dan van een telefoon van een journalist (of omgekeerd).

Meer informatie over het onderzoek

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters neemt, samen met enkele van zijn kabinetsmedewerkers, deel aan een experiment rond stress op het werk. Tijdens het experiment, dat wordt uitgevoerd door imec en de KU Leuven, zal het stressniveau van de minister worden opgevolgd via draagbare sensoren en de smartphone.Het onderzoek heeft de ambitie om stress op de werkvloer aan te pakken door gebruik te maken van draagbare sensoren. Aan de hand van fysiologische waarnemingen willen de onderzoekers nagaan wat stress veroorzaakt en hoe men best met die stress kan omgaan. Met het onderzoek wil men komen tot een app voor de smartphone die mensen kan helpen bij het omgaan met werkgerelateerde stress. De onderzoekers willen 1.500 proefpersonen betrekken bij hun onderzoek. Een van hen is dus Vlaams minister Philippe Muyters. Hij kreeg donderdag op zijn kabinet een onderzoekster over de vloer die de nodige sensoren kwam aanbrengen en het experiment kwam toelichten. Bedoeling is dat het stress- en activiteitsniveau van de minister verschillende dagen wordt opgevolgd. De verzamelde gegevens worden wel geanonimiseerd. Zo zal het bijvoorbeeld onmogelijk zijn om na te gaan of de minister meer stress krijgt van een telefoontje van een collega-minister dan van een telefoon van een journalist (of omgekeerd). Meer informatie over het onderzoek